Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Evazioniștii de la Cârcea și Coșoveni n-au scăpat de arest

Publicat

pe

Magistraţii Curţii de Apel Craiova i-au menținut după gratii pe cei trei doljeni din Cârcea şi Coşoveni, cu vârste cuprinse între 19  şi 31 de ani, arestați anul trecut, la începutul lunii iulie, pentru evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii. Cei trei, prin activitatea infracţională  desfăşurată au creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 1,2 milioane lei, potrivit anchetatorilor, în dosar fiind inculpată şi firma pe care au folosit-o în activitate. Următorul termen de judecată la Tribunalul Dolj, unde se judecă procesul pe fond, a fost stabilit pentru 2 februarie a.c.
Judecătorii Curţii de Apel Craiova au confirmat, săptămâna trecută, hotărârea prin care Tribunalul Dolj a menținut arestarea preventivă a doljenilor Ionuţ  Mihai, Elvis Ciandîr şi Artur Mihai, astfel că aceștia rămân în spatele gratiilor, întrucât decizia Curţii de Apel Craiova este definitivă:  „Respinge contestaţiile, ca nefondate. Obligă pe fiecare dintre contestatorii inculpaţi la câte 70 lei, cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică de la 25.01.2017 ”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.
Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, mai multe percheziţii s-au desfăşurat pe 30 iunie 2016, în localităţi din Dolj, poliţiştii de Investigarea Fraudelor însoţiţi de luptătorii de la Serviciul Acţiuni Speciale vizând persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Astfel, în urma descinderilor făcute în localităţile doljene Coşoveni şi Cârcea, trei tineri cu vârste cuprinse între 19  şi 31 de ani, au fost ridicaţi  şi aduşi la Craiova, la audieri, ulterior fiind reţinuţi pentru 24 de ore în baza ordonanţelor emise de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă  Tribunalul Dolj. Este vorba despre Ionuţ  Mihai, de 21 de ani, din Coşoveni, Elvis Ciandîr, de 19 ani,  şi Artur Mihai, de 31 de ani, ultimii doi din Cârcea. Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii  Economice Dolj, efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2014 – iulie 2015, unul dintre suspecţi, în calitate de asociat  şi administrator al SC Nar System Impex SRL Coşoveni, firmă  având ca obiect de activitate comercializarea deşeurilor de fier  şi aluminiu, a creat împreună cu alt suspect un circuit economic fraudulos, înregistrând în evidenţa contabilă  documente ce nu au avut la bază  operaţiuni reale  şi legale sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venitul din alte surse.  „Totodată, reprezentanţii societăţii comerciale au retras în întregime contravaloarea deşeurilor comercializate folosind cu rea-credinţă bunurile şi creditul de care se bucura societatea în interes propriu. Prin activitatea infracţională  cei trei inculpaţi, din localităţile Cârcea şi Coşoveni, au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu  suma de 1.202.950 lei. Suspecţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere  şi Arest Preventiv Dolj  şi urmează  să  fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă  Tribunalul Dolj cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi  şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj în vederea emiterii mandatelor de arestare preventiv pe o perioadă  de 30 de zile. Cei trei doljeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală  şi folosirea cu rea-credinţă  a creditului societăţii”, a declarat, la momentul respectiv, subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Pe 1 iulie 2016, cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea lor pentru 30 de zile.
Cercetările s-au finalizat repede în cauză, iar pe 14 iulie, anul trecut, s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Ionuţ Mihai, Elvis Ciandîr şi Artur Mihai au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru infracţiuni de evaziune fiscală. Dosarul a intrat în camera preliminară, unde a fost analizat de judecătorii craioveni, care au decis la sfârşitul săptămânii trecute începerea procesului:  „Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii CIANDÎR ELVIS-MIHAI, MIHAI ARTUR, MIHAI IONUȚ, SC NAR SYSTEM IMPEX SRL”, se arată  în încheierea de  şedinţă  a instanţei. La ultimul termen de judecată pe fond, la Tribunalul Dolj, magistrații au amânat cauza pentru data de 2 februarie a.c., la solicitarea apărătorului societății comerciale, pentru pregătirea apărării.

Continue Reading