joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Finul primarului, noul director al CSM Slatina. Predecesorii săi, tot fini de primar

Clubul Sportiv Municipal (CSM) Slatina va avea un nou director, începând cu 1 februarie. Este vorba despre Cătălin Ilie, care a reuşit să promoveze concursul pentru ocuparea funcţiei, organizat de primărie pe 25 şi 27 ianuarie. Potrivit unor surse, acesta este nimeni altul decât finul primarului Slatinei, Emil Moţ.

Potrivit site-ului oficial al Primăriei Slatina, Cătălin Ilie a obţinut 80 de puncte la proba scrisă, desfăşurată pe 25 ianuarie, şi 90 de puncte la interviu, probă desfăşurată pe 27 ianuarie. Cătălin Ilie a fost singurul candidat pentru ocuparea acestui post, înscrierea la concurs făcându-se în perioada 29 decembrie 2016 – 12 ianuarie 2017, inclusiv. Condiţiile specifice impuse pentru ocuparea acestui post au fost următoarele: studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului de minimum un an.

Potrivit unor surse, Cătălin Ilie este nimeni altul decât finul primarului Slatinei, Emil Moţ. Mai mult, atât Moţ cât şi Ilie au ajuns în PSD pe acelaşi traseu, venind din PNL, în urmă cu mai bine de zece ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Postul de director al Clubului Sportiv Municipal Slatina a rămas vacant după demisia din funcţie a lui Cristian Ciobanu, în luna septembrie. După ce, iniţial, directorul adjunct, cu atribuţii pe marketing, al CSM, Mihaela Stana, a preluat atribuţiile de director, acum acestea sunt îndeplinite de Cristian Lache, celălalt director adjunct.

Tradiţia finilor la conducerea CSM Slatina este îndelungată. Fostul director Ciobanu era finul fostului primar al Slatinei, Minel Prina. Înainte acestuia, CSM a fost condusă de Cristian Cismaru, actual administrator public al Slatinei, tot un fin al lui Minel Prina.

În anul 2015, Minel Prina a fost plasat în arest la domiciliu, în acelaşi dosar în care fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă, şi în cazul acestuia fiind luată aceeaşi măsură preventivă. Ulterior, el a fost supendat din funcţia de primar şi a demisionat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie spun că Darius Vâlcov, pe vremea când era primar al Slatinei, a favorizat firma omului de afaceri bucureştean Theodor Berna, SC Tehnologica Radion SRL, pentru câştigarea lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canal în Slatina, Scorniceşti, Potcoava, Drăgăneşti-Olt şi Piatra-Olt. Omul de afaceri bucureştean, fost consilier al lui Traian Băsescu, pe vremea când acesta era primar al Capitalei, a fost arestat în vara anului trecut pentru spălare de bani şi evaziune fiscală, fiind şi denunţător al fostului ministru al Finanţelor. Şi în cazul lui Minel Prina denunţător este tot Theodor Berna. Acesta spune că în 2012, când firma sa a început să aibă probleme şi nu a mai putut da bani gheaţă, Darius Vâlcov l-a pus în legătură cu Minel Prina, care ar fi hotărât ca diferenţele de bani să fie plătite către o firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu în virtutea contractelor special încheiate în acest sens.

Politica