duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Rugby / România U20 a început pragătirea la Izvorani

 

Lotul României de U20 s-a reunit luni la Bucureşti pentru un cantonament de două săptămâni la Izvorani, între 16 şi 26 ianuarie. Stejăreii se vor pregăti sub conducerea unui nou staff tehnic format din Eugen Apjok, Răzvan Popovici şi Flavius Dobre.

România se pregăteşte pentru Campionatul European de U20 care va avea loc în între 25 martie şi 4 aprilie, la Bucureşti. La această competiţie vor participa alături de România, Spania, Portugalia, Rusia, Germania, Olanda, Belgia şi Elveţia.

Din lotul de 35 de jucători care se vor pregăti la Izvorani, cei mai experimentaţi sunt Cristi Chirică, de la Baia Mare, cel care a câştigat Cupa Regelui cu echipa de seniori şi a debutat pentru naţionala mare, Tudor Boldor, cel care s-a aflat meci de meci în teren în SuperLigă şi Cupa Regelui pentru CSA Steaua şi Marius Simionescu, de la Timişoara Saracens.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am aşteptat acest stagiu şi mă bucur că am reuşit să ne reunim în sfârşit, că am putut ajunge toţi aici, în ciuda zăpezii care e în toată ţara. Campionatul European este pentru noi cea mai importantă competiţie din acest an şi sperăm să facem jocuri frumoase, să ne îndeplinim obiectivul. Pentru mine este foarte important că anul trecut am reuşit să joc meciuri mai multe pentru Baia Mare, la seniori şi să evoluez şi pentru echipa naţională şi sper că experienţa pe care am acumulat-o în aceste partide şi sfaturile pe care le-am primit să mă ajute acum. Avem nevoie să fim uniţi, să fim o echipă şi să ne susţinem unul pe celălalt”, a spus Cristi Chirică, care evolueză pe postul de linia a III-a.

„Orice început de an este un pic mai greu, e un prim cantonament, avem un staff nou, aşteptăm primele antrenamente. Ne ajută faptul că baza de pregătire de la Izvorani are toate condiţiile de pregătire, de la teren sintetic, la bazin de înot. Ştiu că antrenorii se aşteaptă ca eu şi Cristi (n.r. – Chirică), fiind cei mai experimentaţi să ajutăm mai mult echipa. Mă bucur că au încredere în noi, înseamnă că munca noastră a fost observată şi sper să nu-i dezamăgim”, a spus Tudor Boldor, mijlocaş la deschidere.

„Pentru noi, jucătorii tineri, acest Campionat European este o oportunitate de a ne arăta valoarea, poate fi un pas spre echipa naţională, de aceea e important să facem meciuri bune şi să câştigăm. Trebuie să luăm totul pas cu pas, avem nevoie de o pregătire bună, iar aceste două săptămâni de cantonament sunt binevenite. Mă bucur că am reuşit să joc câteva meciuri şi cu Timişoara, mă ajută mult faptul că pe postul pe care evoluez eu mai joacă și Cătălin Fercu, care mă sfătuieşte şi mă ajută ori de câte ori am nevoie”, a spus Marius Simionescu, fundaş.

Lotul celor 35 de jucători care au fost convocaţi pentru acest stagiu:

Pilieri: Enghin Sali (Tomitanii Constanţa), Alin Haidău (CSSCM Timişoara), Gabriel Bumbac (Dinamo), Iulian Hartig (Baia Mare), Alin Davidoaia (Timişoara), Laurenţiu Nica (Baia Mare), Andrei Creţu (Tomitanii Constanţa)

Taloneuri: Adrian Tala (Tomitanii Constanţa), Antonio Melinte (CS Dinamo), Claudiu Pelin (Timişoara), Claudiu Mârzac (Timişoara)

Linia  a II-a: Mihai Anichiţoaie (CSS Bârlad), Nicu Baboiu (Stejarul Buzău), Ştefan Iancu (Baia Mare),  Marcel Rusu (CSSCM),   Marius Iftimiciuc (CSSCM Timişoara)

Linia a III-a: Cristi Chirică (Baia Mare), Vlad Neculau (CSSCM Timişoara), Alexandru Alexe (Tomitanii Constanţa), Andrei Chiru (Tomitanii), Silviu Grădinaru (Dinamo)

Mijlocaş la grămadă: Dragoş Burlacu (Tomitanii), Mădălin Mihalache (Tomitanii), Gabi Rupanu (Bârlad)

Mijlocaş la deschidere: Marius Istoc (Timişoara), Alexandru Crăciun (Bârlad), Tudor Boldor (Steaua)

Centru: Ştefan Cucoş (Tomitanii Constanţa), Codrin Bercu (CSS 2 Baia Mare), Florin Ţăranu (CS Dinamo),

Aripă: Adrian Paraleste (Tomitanii Constanţa), Cosmin Iliuţă (Bârlad), Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare),

Fundaş: Marius Chiriac (CS Ştiinta Petroşani), Marius Simionescu (Timişoara)

Staff: Antrenor principal: Eugen Apjok, antrenor treisferturi: Răzvan Popovici, Antrenor înaintare: Flavius Dobre, Preparator Fizic: Andreea Delean, Medic: Cătălin Sardan, Kinetoterapeut: Andrei Diaconeasa, Analist video: Sabin Vasilescu, Manager: Mihai Lazăr.

 

Sursa: frr.ro

spot_img
spot_img

Politica