vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Șenilate şi autofreze aduse special pentru codul galben

 

S-au pregătit de parcă ar veni urgia! În sprijinul pompierilor mehedinţeni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dislocat patru grupări de sprijin: două şenilate, aparţinând inspectoratelor Sibiu şi Vâlcea, şi două autofreze de zăpadă multifunţionale ale inspectoratelor Dâmboviţa şi Vâlcea.

Începând din ieri seara, de la ora 23.00, şi până azi , 17.01.2017, la ora 14.00, judeţul Mehedinţi se va afla sub atenţionare meteorologică COD GALBEN, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ şi viscol temporar. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a luat măsura înştiinţării tuturor instituţiilor publice cu atribuţii în gestionarea fenomenele meteorologice prognozate, cât şi a verificării fluxului informaţional – decizional cu unităţile M.A.I. şi agenţii economici responsabili cu deszăpezirea arterelor de circulaţie.Totodată, s-a dispus instituirea serviciului de permanenţă la sediile tuturor primăriilor din judeţ, precum şi identificarea spaţiilor în care poate fi asigurată relocarea temporară, cazarea şi hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice prognozate. De asemenea, s-a dispus monitorizarea căilor de circulaţie: rutieră, feroviară şi fluvială, a infrastructurilor critice de interes local şi a depunerilor de gheaţă pe cursurile de apă. În sprijinul pompierilor mehedinţeni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dislocat patru grupări de sprijin: două şenilate, aparţinând inspectoratelor Sibiu şi Vâlcea, şi două autofreze de zăpadă multifunţionale ale inspectoratelor Dâmboviţa şi Vâlcea. De asemenea, s-au luat măsuri suplimentare pentru toate subunităţile inspectoratului, acestea fiind pregătite să intervină operativ, oriunde situaţia o va impune, pentru salvarea semenilor şi a bunurilor acestora.

Pentru evitarea situaţiilor de urgenţă produse de fenomenele meteorologice prognozate, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi recomandă cetăţenilor:

Policlinica Buna Vestire Craiova

să evite plecarea la drum pe perioada supusă atenţionării meteorologice;

să urmărească pe posturile de televiziune buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor;

să se informeze asupra situaţiei drumurilor (drum închis, blocat, restricţionat), înainte de a pleca la drum;

săşi echipeze maşina pentru condiţiile de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);

să se asigure de funcţionalitatea sistemului de încălzire al autoturismului;

săşi asigure necesarul maxim de carburant pentru autovehicule, înainte de a pleca la drum;

să aibă în autovehiculele: pături, lanterne, apă şi alimente;

Dacă un viscol îi surprinde în maşină, să ia următoarele măsuri:

să tragă autoturismul pe partea dreaptă a drumului, în afara părţii carosabile, cu luminile de avarie pornite;

să apeleze 112 şi să indice locul de blocare;

să pornească motorul şi sistemul de încălzire câte 10 minute la fiecare oră, pentru menţinerea căldurii în interior, cu asigurarea ventilaţiei pe timpul funcţionării motorului autovehiculului prin deschiderea uşoară a unui geam;

să cureţe zăpada de pe ţeava de eşapament;

să consume lichide pentru evitarea deshidratării;

pe timpul nopţii, să pornească lumina din interiorul autovehiculului, pentru a fi localizaţi de către echipajele de salvare.Locuințele şi spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător, evitându-se utilizarea instalațiilor defecte sau improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon şi chiar incendii, care îi pot pune în pericol, atât pe ei, cât şi pe ceilalţi.

 

Politica