sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltenii invadară Bucureștiul

Social-democratul Emil-Florin Albotă a fost numit inspector general, cu rang de secretar de stat, al Inspectoratului de Stat în Construcţii, printr-o decizie luată miercuri de a premierul Sorin Grindeanu, potrivit news.ro. Albotă nu este singurul oltean cu „funcție” la București.

Social-democratul Emil-Florin Albotă este noul inspector general al Inspectoratului de Stat în Construcții. Albotă este conferenţiar la Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti. În 2012 a devenit consilier local la Slatina, din partea UNPR, iar în 2014 a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei, post pe care l-a deţinut până în septembrie 2016.

El s-a înscris în Partidul Social Democrat, în octombrie 2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am încheiat de curând un an greu, cu bune și cu rele, și am pășit peste pragul unui nou an cu optimism. Am „îndrăznit să cred” în oameni, în prieteni, în muncă în echipă, în valoare, în speranța... Cu voința, demnitate și perseverența am făcut tot ceea ce mi-a stat în putință pentru a promova, alături de oameni minunați, viziunile și proiectele noastre de viitor. Am daruit încredere și am fost mandatat, la rândul meu, cu încredere. Profesionalismul și seriozitatea mea vor gira acum noua responsabilitate primită: aceea de a reprezenta Oltul și oltenii, marea mea familie, din fruntea unei instituții a statului: Inspectoratul de Stat în Construcții.
Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată și pentru mesajele de felicitare și susținere primite și va asigur că voi onora cu aceeași responsabilitate și seriozitate încrederea acordată, depunând toate eforturile pentru a ma ridica la nivelul așteptărilor”, a scris Albotă, pe facebook.

Pe de altă parte, magistratul slătinean Mariana Moţ de la Curtea de Apel Craiova va deveni secretar de stat în Ministerul Justiţiei, potrivit ministrului Florin Iordache, care a declarat, pentru Mediafax, că alți secretari de stat propuși în minister sunt Oana Hăineală şi Constantin Sima.
Cei trei au fost detaşaţi de la instituţiile la care activau, la Ministerul Justiţiei, fiind propuşi secretari de stat. Magistraţii au fost detaşaţi pentru o perioadă de trei ani.
Mariana Moţ era judecător la Secţia Comercială a Curţii de Apel Craiova, unde a fost transferată în anul 2004 de la Tribunalul Olt.

Vehiculat ca ministru al Agriculturii în Guvernul Grindeanu, Daniel Botănoiu, susţinut de PSD Caracal, a revenit pe funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), scrie Gazeta Nouă.

Decizia luată de premierul Sorin Grindeanu a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.
Dumitru Daniel Botănoiu a mai deținut această funcție din mai 2012 până în octombrie 2016, când a fost eliberat printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș.
Potrivit sursei citate, în vârstă de 49 de ani, Botănoiu este doctor în Științe Agricole — Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară București, dar și absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice București. El a mai lucrat în Ministerul Agriculturii, la Agenția Domeniilor Statului, în perioada iulie – octombrie 2001, iar până în mai 2005 a fost director general al Societății Naționale a Produselor Agricole din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale.
Timp de cinci ani, din iulie 2005 și până în martie 2009, a condus diverse asociații ale depozitarilor sau ale producătorilor agricoli, venind pentru o perioadă scurtă, până în octombrie 2009, în Ministerul Agriculturii, ca director general în Direcția Generală de Politici Agricole. Până în mai 2012, când a ocupat funcția de secretar de stat în MADR, a fost administrator al unei agenții,mai scrie Gazeta Nouă.

Comisarul şef Alina Popescu, şeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Olt, a fost numită consilier al ministrului de Interne, Carmen Dan, a arătat aceeași sursă.

Inspectorul şef al IPJ Olt, comisarul şef Cătălin Florescu, a confirmat pentru Gazeta Nouă că Alina Popescu îşi va începe mandatul de consilier al ministrului de Interne de vineri, 13 ianuarie.
Comisarul şef Alina Popescu, înainte de a fi şefa Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Olt, a lucrat în cadrul Serviciului Economic şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, scrie Gazeta Nouă care mai arată că ea a fost şefă de promoţie la Academia de Poliţei „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

Politica