joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Incendiu de amploare în Corlățel, stins cu greu

Ieri, a fost un om mort, în Severin, cu identitate necunoscută 

Chiar dacă e ger afară pompierii mehedințeni au zile de foc. La ora 5:09, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu 11 pompieri militari și 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, în comuna Corlățel, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit (P+M), la parterul căreia se afla magazinul alimentar al proprietarilor. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta cu flacără la mansarda și acoperișul locuinței, precum și la acoperișul unei anexe gospodărești, în care se afla o centrală termică. Timp de peste trei ore, pompierii s-au luptat cu flăcările, care au cuprins: întreg acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 160 mp, tâmplăria de termopan a mansardei și anexa în care era amenajată centrala termică, centrala termică degradându-se în proporție de 90%. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea unui mijloc de încălzire nesupravegheat și supraîncălzit. Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a intervenit la 12 urgenţe medicale. În data de 11.01.2017, prin S.N.U.A.U. 112 a fost anunţată existența unei persoane, care nu prezenta semne vitale, în zona industrială a b-dului Porțile de Fier. Un echipaj de ambulanță S.A.J., cu medic, s-a deplasat, la locul evenimentului, constatând decesul victimei – bărbat necunoscut, aceasta fiind predată Serviciului de Medicină Legală. Efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au efectuat patrulări, în vederea identificării persoanelor fără adăpost, în urma cărora nu au fost găsite persoane. În data de 12 ianuarie, la ora 8.00, în adăpostul amenajat din localitatea Halânga, se aflau cazate 8 persoane (şapte bărbați şi o femeie).

Incendiu la depozit de furaje, în Jiana

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 12.01.2017 la ora 1:29, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu 5 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în satul Jiana, comuna Dănceu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Au ars circa 3 tone de plante furajere (fân și lucernă). Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Incediu la o casă din Strehaia

Pe 11 ianuarie la ora 11:42, Stația de Pompieri Strehaia a intervenit cu 12 pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în orașul Strehaia, strada Rovine, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit. Pompierii au limitat incendiul, care a cuprins acoperișul locuinței, construit din lemn cu învelitoare de țiglă, pe o suprafață de circa 10 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un coș de fum deteriorat. La ora 22:53, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu 5 pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în comuna Pătulele, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Focul a cuprins planșeul construit din lemn și trestie, pe o suprafață de circa 6 mp. La intervenție au participat și doi voluntari din cadrul S.V.S.U. Pătulele. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un coș de fum deteriorat.

Politica