sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vătăjelu: “Vreau să îmi câştig un loc de titular la Sparta Praga”

Proaspăt transferat la Sparta Praga, fostul fundaş al CSU Craiova a oferit declaraţii despre această mutare în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în cursul zilei de ieri. Bogdan Vătăjelu este bucuros de oficializarea acestui transfer, dar în acelaşi timp are şi un regret că pleacă din Bănie, faptul că nu a apucat să câştige un trofeu cu echipa craioveană înainte să părăsească acest club.

Sunt fericit pentru că acest transfer s-a realizat. Am susţinut de la bun început că numai în condiţiile în care o echipă va face o ofertă bună pentru Craiova sunt dispus să fac următorul pas. Iată că acum s-a întâmplat acest lucru. Plec însă şi cu un regret: că nu am ridicat un trofeu în tricoul alb-albastru. Acum mă bazez pe băieţi că-mi vor trimite tricoul de campioni şi medaliile în această primăvară, pentru că am muncit împreună în acest sezon. Sunt mulţi băieţi valoroşi în lot, de aceea sunt convins că se va găsi cea mai bună soluţie pentru acoperirea postului de fundaş stânga.”, a declarat Vătăjelu.

Fundaşul de bandă a mai spus că acest transfer nu vine ca o “palmă” pentru selecţionerul României, care nu a văzut până acum în Vătăjelu un om de naţională, adăugând faptul că în continuare este visul lui să evolueze sub tricolor, dar prima dată trebuie să îşi demonstreze valoarea la noua sa echipă şi să îşi câştige locul de titular.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Transferul meu nu reprezintă o palmă pentru nimeni, implicit nici pentru domnul Daum. Eu continui să visez că voi juca pentru echipa naţională, ar fi încununarea muncii mele începută la 5 ani. Dar pentru asta trebuie în primul rând să devin om de bază la Sparta Praga, apoi mă voi gândi la Naţională. Asta vreau să-mi câştig locul de titular şi încrederea noilor mei coechipieri.”, a precizat fostul fundaş al CSU, care apoi a ţinut să le mulţumească suporterilor pentru sprijinul oferit în perioada petrecută în Bănie.

Mulţumesc suporterilor care m-au sprijinit, care au fost tot timpul lângă echipă în aceşti ani minunaţi petrecuţi la Craiova. Am avut multe de învăţat de la craioveni. Le doresc tuturor suporterilor un an plin de împliniri şi să susţină necondiţionat echipa.

Doi atacanţi, un fundaş central şi unul de bandă sunt ţintele Craiovei în această campanie de transferuri

Prezent la conferinţa de presă care a marcat plecarea oficială a lui Vătăjelu de la Craiova, preşedintele clubului din Bănie, Marcel Popescu, a vorbit despre modul cum a decurs mutarea fundaşului stânga la formaţia cehă, strategia de transferuri a echipei craiovene, precum şi dorinţele în materie de achiziţii pentru această campanie. Oficialul oltean a declarat că în privinţa lui Vătăjelu s-a negociat exclusiv cu Sparta Praga, într-un mod confidenţial şi profesionist, iar clubul craiovean rămâne cu aceeaşi strategie de transferuri, aceea de a vinde numai un jucător pe an pentru a-şi forma un nucleu puternic de jucători.

Ieri (n.r. – marţi) s-a oficializat cel mai important transfer al iernii pentru clubul nostru. Exportăm direct în Europa, fapt ce reprezintă o probă a valorii unui club care-şi recapătă strălucirea. Am discutat exclusiv cu Sparta Praga, confidenţial, profesional, nu au existat tratative cu alte cluburi. Politica clubului va rămâne aceea de a vinde un singur jucător pe an. Pentru că principalul scop va fi acela de a construi o echipă solidă. Trebuie că toată lumea să înţeleagă că echipa noastră nu vinde să trăiască, ci mizează pe o dinamică a transferurilor care să le dea posibilitatea tinerilor Craiovei de a creşte în carieră. Bugetul clubului este dimensionat astfel încât să nu ne bazăm pe vânzarea unui jucător.”, a spus Marcel Popescu.

Obiectivele conducerii Craiovei pentru această perioadă de transferuri sunt de a aduce doi atacanţi, un fundaş central şi unul lateral, nedorind multe schimbări în cadrul lotului.

Acum trebuie să ne calculăm paşii, să nu facem mari schimbări la nivelul lotului. Stabilitatea, întărirea lotului şi creşterea forţei de joc sunt principalele obiective pe care le avem acum. Pentru a ne bate sus avem nevoie de doi atacanţi, un fundaş central şi unul lateral. Important este ca ei să vină cu dragoste şi convingere că pot scrie istorie sub culorile acestui club. Toţi trebuie să înţeleagă spiritul acestui club. Faptul că bogăţia noastră nu e contul, că tot suntem la capitolul acestui transfer, ci bucuria sutelor de mii de suporteri“, a adăugat preşedintele CSU Craiova.

 

Politica