vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cioloș pentru Dolj

În acest an de guvernare Cioloş am constatat că România se poate guverna şi altfel. Şi aşa vrem să continue: cu onestitate, decenţă, corectitudine, cumpătare şi profesionalism. Schimbarea în bine este vizibilă şi poate să continue, iar condiţia pentru ca acest proces să nu fie reversibil (cum probabil şi-ar dori PSD) este ca proiectul de guvernare de după 11 decembrie să se construiască în jurul premierului Dacian Cioloș, în baza principiilor şi soluţiilor enunţate în Platforma România 100.
Pentru județul nostru, continuarea guvernării Cioloș înseamnă ducerea la bun sfârșit a cel puțin trei proiecte majore: construirea Spitalului Regional, securizarea investiţiilor Ford şi construirea autostrăzii Craiova – Piteşti.
Spital regional – pe un teren al MApN
Spitalul Regional Craiova va demara ca și proiect public, în termeni concreți, în următoarele săptămâni. Stadiul demersurilor este unul considerabil mai avansat decât a celorlalte două, din Cluj și Iași.
Din anii ’70 în România nu s-a mai derulat un proiect de o asemenea anvergură și dimensiune în sănătate, din vremea când s-au construit actualele dar totodată bătrânele spitale județene.
Trebuie să profităm de acest moment favorabil mai ales că din punctul de vedere al finanțării, pe lângă banii europeni, mai sunt o serie de instituții financia­re internaționale care pot să participe atât la faza de pregătire a documentațiilor cu expertiză dar și ulteri­or la construcția spitalului.
Securizarea investiţiilor FORD
Guvernul a aprobat prelungirea perioadei de re­alizare a volumelor şi a reuşit fixarea obligativităţii menţinerii investiţiei de la Craiova şi după 31.12.2017.
Primul ministru Dacian Ciolos i-a convins pe amer­icani să înceapă dezvoltarea unor capacităţi noi de producţie destinate automobilelor electrice în con­textul în care guvernul va deschide în următorii ani 10.000 de prize electrice pt încărcarea maşinilor elec­trice şi va acorda ECO-TICHETE pentru maşini electrice noi de până la 20.000 lei.
Guvernul a aprobat extinderea până în anul 2025 a perioadei de realizare a producţiei de automobile şi motoare asumate de compania FORD (până în 2019 investiţii de 130 de milioane euro – 100 pentru un nou model, 30 pentru producţia de motoare), cu menţinerea şi creşterea actualului număr de angajaţi.
Autostrada Craiova-Piteşti
Guvernul Cioloș a modificat prin ordonanță de urgență Master Planul General de Transport al României și a introdus pe lista de priorități Autostrada Craiova – Pitești. Aceasta va fi realizată cu fonduri ale Uniunii Europene în perioada 2018- 2020. Autostrada poartă indicativul A12, are o lungime de 124 km și o valoare de circa 900 de milioane de euro, banii provenind din fonduri europene. Tot din fonduri ale Uniunii Europene vor fi realizate și centurile ocolitoare pentru localitățile Slatina şi Balş.
Românii vor hotărî prin votul lor la alegerile parlamentare încotro se îndreaptă România. Avem două opțiuni certe: fie mergem în trecut și PSD-ALDE vor ține statul captiv găștilor și clientelei politice, fie ducem România pe calea cea dreaptă, a dezvoltării, a reformei, a reclădirii naționale. PNL vă propune o singură direcţie; înainte. ROMÂNIA, ÎNAINTE.
Comandat de PNL Dolj, CUI mandatar financiar 11160004. Executat de Inter Regional Media SRL-D.

Politica