joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lia Olguța Vasilescu: „Craiova are nevoie de un Guvern PSD!“

Primarul municipiului Craiova și, totodată, candidatul PSD Dolj care deschide lista pentru Camera Deputaților vorbește despre importanța susținerii guvernamentale în realizarea proiectelor din primul său mandat. Lia Olguța Vasilescu apreciază că dezvoltarea orașului și, de altfel, a României în următorii patru ani depinde de un rezultat electoral care să asigure desemnarea unui guvern social-democrat după scrutinul din 11 decembrie.

Reporter (R): Care este, din punctul dumneavoastră de vedere, miza alegerilor din 11 decembrie?

Lia Olguța Vasilescu (L.O.V.): Alegerile pentru desemnarea noului Legislativ reprezintă o etapă decisivă pentru parcursul României, fiind punctul culminant al unui întreg an hotărâtor pentru viitorul nostru. Anul în care un guvern care se pretindea tehnocrat și apolitic a dovedit că nu este nici una, nici alta și, cu girul direct al PNL, a scos țara de pe traiectoria corectă pe care o așezase Cabinetul Victor Ponta și a împins-o către dezastru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem chemați, la 11 decembrie, să repunem România pe făgașul normalității, al dezvoltării, să le redăm românilor încrederea în viitor.

Primul pas a fost făcut în iunie, atunci când românii au decis că Partidul Social Democrat este cel mai bun pentru a-i reprezenta pe toate palierele administrației locale, de la consilii locale și județene la primari și președinți.

Am ales atunci echipe care știu și doresc să lucreze în beneficiul comunităților, dar care au nevoie și de un Guvern PSD, care să le susțină inițiativele și să își ofere ajutorul în realizarea proiectelor importante.

R: Cât de mult contează susținerea pe care Executivul poate să o acorde autorităților publice locale?

L.O.V.: Cele mai multe dintre lucrurile pe care le-am realizat în primul meu mandat de primar al municipiului Craiova, principalele proiecte care au transformat imaginea orașului nostru, fie că vorbim despre construirea celui mai modern stadion de fotbal, despre cel mai frumos centru istoric sau despre atragerea marilor investitori, au fost posibile pentru că am primit sprijinul Guvernului Victor Ponta.

Este și motivul pentru care, la alegerile parlamentare, PSD Dolj vine în fața alegătorilor cu o echipă în care se regăsesc foarte multe persoane cu experiență în administrație, oameni care au fost mereu aproape de cetățeni, care cunosc foarte bine așteptările cetățenilor. Sunt oameni care știu foarte bine ce modificări legislative sunt necesare, în perioada următoare, pentru a scoate administrația din blocajul în care a aruncat-o guvernul PNL condus de Julien Cioloș.

R: Care considerați că sunt principalele elemente care diferențiază Partidul Social Democrat de celelalte formațiuni care participă la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților?

L.O.V.: Ceea ce detașează în mod categoric PSD de competitorii săi este faptul că noi ne prezentăm în fața alegătorilor cu un program de guvernare viabil, elaborat în mod profesionist, cu specialiști în fiecare dintre domeniile majore pe care le abordează; un program care se subordonează unei singure idei: aceea de a crește nivelul de trai al românilor, pentru a-i aduce pe cât mai mulți dintre ei în clasa de mijloc.

În felul acesta, suntem singurii care pot veni în fața electoratului cu fruntea sus și care pot spune: „Iată, acestea sunt lucrurile bune pe care le-am făcut“ – pentru că PSD este partidul care a știut să genereze creștere economică de fiecare dată când a guvernat România – „și acestea sunt lucrurile pe care vrem, știm și putem să le facem în următorii patru ani“.

Doar dacă ne referim la mandatul Guvernului Victor Ponta, oamenii își amintesc foarte bine că am reușit să reîntregim și să creștem salariile, să majorăm pensiile, să redeschidem spitalele închise, să modernizăm unități de învățământ, să sprijinim agricultorii, să relaxăm fiscalitatea. Altfel spus, am făcut ca această creștere economică pe care o înregistra România să nu rămână la nivel de indicatori statistici, ci să producă efecte pe care fiecare român să le simtă, în bugetul personal, în condițiile de viață.

Același lucru îl vom face și în continuare. De aceea, programul nostru de guvernare include o solidă componentă economică, prin care venim cu soluții pentru a stimula evoluția pozitivă a țării, soluții precum crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, Programul „România Start-up Nation“, soluții precum debirocratizarea și reducerea fiscalității, pentru atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă. Totodată, el conține și un pachet de măsuri prin care ducem aceste beneficii, mai departe, către români, prin creșterea salariilor și a pensiilor și prin reducerea impozitelor pe venituri.

R: Un mesaj către craioveni, în perspectiva scrutinului din 11 decembrie?

L.O.V.: Craiova are nevoie de un Guvern PSD pentru a-și continua parcursul pozitiv din ultimii ani. Județul Dolj și România au nevoie de un guvern social-democrat pentru a garanta dezvoltarea în următorii patru ani. Vă mulțumesc pentru încrederea pe care ne-ați acordat-o la scrutinul din iunie. Vă chem, încă o dată, să ne fiți alături, la alegerile din 11 decembrie, și să votați candidații PSD pentru Camera Deputaților și Senat!

Comandat de PSD Dolj, CUI mandatar financiar 11160007. Executat de SC Inter Regional Media SRL – D

Politica