vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezbatere publică pe taxele şi impozitele din Craiova

Primăria Craiova organizează, luni, 21 noiembrie, de la ora 12:00, la sediul instituţiei, dezbaterea publică privind impozitele şi taxele pentru anul 2017. Taxele şi impozitele ar urma să rămână aceleaşi, cu excepţia faptului că se va introduce un impozit pe paragină din anul următor.

Directorul Direcţiei Impozite şi Taxe, Elena Bonescu, a explicat, la publicarea proiectului pentru consultare pe site-ul primăriei, că „privind fiscalitatea, impozitele şi taxele au rămas la fel ca în 2016, iar facilităţile fiscale au rămas şi ele la fel. În plus, s-a introdus majorarea de 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite”, spunea directorul.

Criteriile de „paragină”, stabilite în perioada următoare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform proiectului de hotărâre de consiliu local, „pentru anul 2017 se aprobă majorarea cu 500% a impozitului pentru clădirile şi/sau terenurile neîngrijite, situate în intravilanul municipiului Craiova. Criteriile de încadrare a clădirilor/terenurilor în categoria „neîngrijite” se vor stabili printr-o procedură comună a direcţiilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Craiova (Direcţia Servicii Publice, Poliţia Locală, Direcţia Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi Direcţia Impozite şi Taxe) aprobată prin hotărâre a consiliului local, până la data de 31 decembrie 2016, prin care va fi definit(ă) terenul/clădirea neîngrijit(ă) şi prin care vor fi stabilite modalităţile de notificare a proprietarului, modalităţile de constatare, precum şi perioada de graţie pentru remedierea şi intrarea în legalitate”, se arată în proiectul de hotărâre.

Municipalitatea a avut posibilitatea de a mări aceste impozite pe paragină încă din anul 2016, însă a acordat un an de graţie proprietarilor acestor imobile, pentru a avea timp să îşi ingrijească terenurile şi clădirile. Multe clădiri din Craiova se află, cel puţin la nivel vizibil, în paragină, multe dintre ele fiind monumente istorice. La nivel de municipiu, unul dintre exemplele cele mai relevante de teren în paragină este Balta Craioviţa.

Persoanele fizice sau persoanele juridice interesate pot depune, în continuare, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la proiectul supus consultării, până la data de 21 noiembrie a.c., la Centrul de Informatii pentru Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Craiova, str Al.I. Cuza nr. 7, prin fax: 0251.411.561 sau e-mail: [email protected].

Politica