miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grigoraș: „Am acceptat noile condiţii, pentru a nu intra în faliment”

 

Chiar de ziua sa, antrenorul Petre Grigoraş a fost anunţat că i se va diminua salariul, dar a fost de acord cu decizia conducerii administrative

Situaţia de la CS Pandurii Tg. Jiu continuă să fie critică după intrarea în insolvenţă. Pentru a putea face un plan de reorganizare, administratorii clubului trebuie să reducă drastic cheltuielile şi, implicit, salariile jucătorilor şi personalului. Acest lucru a generat noi tensiuni în rândul fotbaliştilor, care nu sunt de acord cu diminuări salariale pentru a trece de perioada de austeritate. Acest lucru care a dus la scindarea în două a echipei, cei care acceptă să joace, şi discută cu conducerea în vederea negocierilor salariale, şi indecişii, care spun că nu vor intra pe teren la meciul cu ACS Poli Timişoara, dar se antrenează în continuare.

Chiar dacă unii dintre jucători au fost trimişi să se pregătească separat „asta nu înseamnă că i-am trimis la echipa a doua”, a precizat administratorul special al Pandurilor, Marin Golea. Cert este că niciun jucător nu se pregăteşte cu echipa a doua, dimpotrivă, majoritatea celor de la echipa a doua au fost chemaţi la prima echipă. Din acest motiv, Petre Grigoraş are la dispoziţie, pentru jocul de vineri, 24 de jucători, iar restul se pregătesc separat, dar tot sub comanda sa. Practic, zilnic sunt programate două antrenamente cu două grupe de jucători.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu a fost nimeni trimis la echipa a doua, staff-ul tehnic poate face antrenamente şi dimineaţa şi după-amiaza, fără să fie probleme”, a mai precizat Golea.

Două antrenamente pe zi, de ziua sa

Pus în faţa acestei situaţii, antrenorul Petre Grigoraş, care, marţi, a sărbătorit cu două antrenamente ziua de naştere (a împlinit 52 de ani), a fost de acord cu diminuarea considerabilă a salariului, chiar dacă face mult mai multe şedinţe de pregătire. Acesta are antrenamente separate în fiecare zi cu lotul cu care va aborda partida următoare, dar şi cu jucătorii indecişi: ”Nu există practic, jucători trimişi la echipa a doua. Cei din conducerea clubului au încercat o soluţie de salvare, cel puţin din punctul lor de vedere. S-a luat în discuţie doar perioada noiembrie-decembrie şi bineînţeles că li s-au propus jucătorilor nişte sume, valabile doar pe această perioadă, iar din iarnă să se renegocieze contractele sau să îi lase să plece pe cei care vor să facă lucrul ăsta. În urma discuţiilor, o parte dintre ei au fost de acord, o parte nu. Firesc că pe undeva e anormal să li se schimbe contractele chiar în timpul competiţiei, dar nu sunt de condamnat nici cei din conducere ţinând cont de situaţia critică. Dar nici jucătorii. Mi s-a transmis că cei care vor semna, vor juca, iar ceilalţi o să se antreneze separat, deci nimeni nu a fost trimis la echipa a doua. Doar am luat jucători de la echipa a doua care se pregătesc cu noi. Și am împărţit lotul în două, staff-ul tehnic urmând să se ocupe separat de fiecare grup pentru că nu puteam face antrenament cu toţi odată”.

Şase „indecişi” se antrenează separat

Dacă în tabăra celor care se pregătesc şi spun că vor şi juca, vineri, cu Poli Timişoara se regăsesc Sânmărtean, Ţucudean, Antal, Voiculeţ, Stanca, Negrilă, Răuţă, Pleaşcă, Mrzljak, Vasiljevlic, Piţian, Pirtea, Trifu, Pârcălabu şi Hlistei, dar şi o serie de tineri de la Pandurii II, care se pregăteau de mai mult timp cu prima echipă, de cealaltă parte, în grupa de antrenament a indecişilor sunt Buijs şi Bunoza, care au o situaţie specială şi spun că nu vor mai juca, dar şi Unguruşan, Herea, Grecu şi V. Munteanu, care mai poartă discuţii cu conducerea.

În afară de Obodo, care a renunţat la toţi banii pe care trebuia să-i primească, nu mă mai pot baza acum pe o serie de jucători importanţi. Bujis şi Bunoza am înţeles că au depus memorii la FIFA, dar se antrenează în continuare la Târgu Jiu alături de Herea, Munteanu, Unguruşan şi Grecu. Toţi sunt într-un conflict de muncă, iar eu sunt pus într-o situaţie extrem de delicată. Pleaşcă şi Răuţă s-au antrenat normal şi se pare că s-au răzgândit, iar Vali Alexandru deja a plecat acasă pentru a se opera la umăr. Sincer, eu i-aş primi cu braţele deschise pe toţi”, a mai precizat Grigoraş, care a acceptat deja noua salarizare propusă de club, cu o mărire în schimb a sarcinilor de serviciu.

Dacă tot am fost de acord cu noile propuneri ale conducerii, inclusiv cu diminuarea salariului meu, sunt decis să merg până la capăt. Personal, am luat o decizie pe care vreau să o respect, nu-mi convine, dar din moment ce am fost de acord să facem nişte sacrificii, am pus pe primul plan ca echipa să nu moară. Important e să nu ajungem în faliment, acesta este pericolul cel mai mare, nu ameninţarea retrogradării”, a conchis Grigoraş.

 

Politica