sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Descinderi la evazioniști. Prejudiciu – 1 milion lei

Documente de evidenţă contabilă şi alte înscrisuri, unităţi de calculatoare, mobilier urban, precum și 40.000 lei au fost ridicați de poliţiştii din Olt, în urma a 7 percheziţii  efectuate în această dimineaţă. 5 persoane au fost conduse pentru audieri, la sediul I.P.J. Olt, într-un dosar care vizează o evaziune fiscala de 1.000.000 de lei.

Poliția Română anunță că în urma a 7 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, de la locuinţele persoanelor bănuite şi de la sediile firmelor implicate au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi alte înscrisuri, ștampile, unităţi de calculator, mobilier urban (60 de băncuțe), precum și 40.000 de lei,  necesare probării activităţii infracţionale.

De asemenea, 5 persoane au fost conduse pentru audieri, la sediul I.P.J. Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Reamintim faptul că, la data de 11 noiembrie a.c., 33 poliţişti de investigare a criminalităţii economice și acțiuni speciale, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au efectuat 7 percheziţii, pe raza județului, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Activităţile au vizat mai multe persoane bănuite că, în perioada 2012 – 2015, în calitate de reprezentanți ai unei societăți comerciale, ar fi evidenţiat în contabilitate achiziții fictive de mărfuri (mobilier urban – balansoare, băncuțe, jardiniere), de la firme tip fantomă, în scopul diminuării bazei impozabile și implicit a prejudicierii bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Politica