Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Încă o amânare în procesul traficanților de droguri din parcarea de la Lidl

Publicat

pe

Pentru administrarea probelor strânse de anchetatori, magistraţii Tribunalului Dolj au amânat, din nou, procesul în care patru craioveni, doi dintre ei tată  şi fiu, sunt acuzaţi  de trafic internaţional de droguri de risc, din cauza protestului demarat la începutul săptămânii. Trei dintre ei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile la începutul lunii decembrie 2015, după  ce, cel mai tânăr dintre inculpați a fost prins în flagrant, în parcarea hipermarket-ului Lidl, încercând să  vândă  aproximativ o jumătate de kilogram de haşiş  cu suma de 10.000 lei. În acest moment doi dintre inculpați se mai află în spatele gratiilor, iar următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 24 octombrie a.c..

Reamintim că  poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună  cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au organizat, la începutul lunii decembrie, o acţiune vizând destructurarea unei grupări de traficanţi de droguri de risc. Astfel, în baza informaţiilor pe care le aveau, poliţiştii BCCO Craiova l-au prins în flagrant, în parcarea hipermarket-ului Lidl, joi, 3 decembrie 2015, pe Cătălin Deliu, de 17 ani, din Craiova, în timp ce încerca să  vândă  o jumătate de kilogram de haşiş  contra sumei de 10.000 lei. Imediat după  flagrant, oamenii legii au efectuat încă  două  percheziţii domiciliare, la Marius Gabriel Bălan, de 22 de ani, din Craiova, dar  şi la tatăl tânărului prins cu drogurile, Cristian Deliu, de 43 de ani, fiind percheziţionată  şi locuinţa acestuia din Bistreţ. În urma descinderilor, oamenii legii au găsit  şi ridicat în vederea continuării cercetărilor alte 60 de grame de canabis, dar  şi un pistol letal, de calibrul 6 mm  şi 9 cartuşe cu glonţ. Cei trei au fost duşi la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au fost audiaţi de procurorul de caz, fiind reţinuţi pe bază  de ordonanţă  pentru 24 de ore. Pe 4 decembrie au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă  pentru 30 de zile, propunere admisă  de instanţă  care a dispus arestarea celor trei, sub acuzaţiile de trafic de droguri de risc, introducere în  ţară  de droguri de risc  şi constituire de grup infracţional organizat. Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările şi i-au trimis în judecată  pe cei trei, împreună  cu Alissa Deliu, pentru comiterea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc. Dosarul, înregistrat la Tribunalul Dolj pe 21 ianuarie a.c., a intrat în procedura camerei preliminare, iar între timp Cătălin Deliu a fost eliberat sub control judiciar. Dosarul a fost analizat de judecători, care au respins toate excepţiile invocate de inculpaţi, astfel că  s-a dispus începerea judecării procesului:

Respinge cererile  şi excepţiile formulate de inculpatul Bălan Marius Gabriel. În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată  legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 371D/P/2015 al Parchetului de pe lângă  Înalta Curte de Casaţie  şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată  şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, privind pe inculpaţii Deliu Cristian, Deliu Cătălin, Bălan Marius Gabriel  şi Deliu Alissa, a administrării probelor  şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Deliu Cristian, Deliu Cătălin, Bălan Marius Gabriel  şi Deliu Alissa”.

La termenul de luni, 10 octombrie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj au anunțat că amână cauza  în vederea administrării probelor propuse  de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Cristian Deliu și Marius Gabriel Bălan se află în continuare în spatele gratiilor, măsura arestării preventive fiind menținută față de ei de instanță.

© 2022. Toate drepturile rezervate.