miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Detector de metale, confiscat de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale au început o anchetă privind un bărbat, de 52 de ani, care ar fi comercializat un detector de metale, fără autorizaţie. Bunul, în valoare de peste 2.500 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au identificat un bărbat care ar fi pus în vânzare un detector de metale.

În urma verificărilor, a reieşit că bărbatul în cauză nu deţinea autorizaţie pentru comercializarea bunului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare a detectoarelor de metale, fără autorizaţie.

Detectorul de metale deţinut contrar prevederilor legale a fost ridicat în vederea confiscării.

Valoarea detectorului de metale deţinut de cel în cauză a fost estimat la peste 2.500 de lei.

De la începutul anului, poliţiştii vâlceni au confiscat 7 detectoare de metale, fiind întocmite 3 dosare penale şi aplicate 4 sancţiuni contravenţionale.

Poliţia Română continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului cultural naţional.

Reamintim faptul că în conformitate cu OG 43/2000, art. 5, alin. 10, persoanele care deţin/comercializează detectoare de metale sunt obligate să obţină, în prealabil, autorizaţie de la autorităţile competente.

Politica