vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul municipal, gata la primăvară?

Spitalul municipal de peste 30 de milioane de lei, care se construieşte pe vechiul schelet din vecinătatea Spitalului de Boli Infecţioase, va fi gata la primăvară. Cel puţin aşa dau asigurări atât primarul Craiovei, cât şi reprezentantul constructorului. Lucrarea se află în jurul procentului de realizare de 50%, iar după finalizare, aici vor fi mutate trei secţii ale Spitalului „Filantropia”.

Aproape jumătate din proiectul de construire a spitalului municipal de pe Calea Bucureşti este gata, la circa şase luni de la demararea proiectului. Spitalul municipal care se construieşte aici are patru corpuri, iar lucrările sunt destul de avansate pentru fiecare în parte.

Ce lucrări au fost finalizate?

Policlinica Buna Vestire Craiova

În amănunt, o parte dintre lucrările executate pentru Corpul A sunt finalizate. Este vorba despre gresia de pe terasă, faţada ventilată Est+Sud, care permite pereţilor să respire şi care e rezistentă la foc, şi pereţii cortină Est+Sud. În rest, se execută tavane din gips carton, se lucrează la balustrada de sticlă de pe terasă şi pe toate tipurile de instalaţii. La Corpul B, se execută pereţi cortină pe latura Est+Sud, se lucrează la gresia de pe terasă şi pe toate tipurile de instalaţii. Și la cel de-al treilea corp, C, se lucrează la gresia de pe terasă, iar tencuielile interioare sunt finalizate. Se execută, totodată, instalaţii electrice şi de curenţi slabi, iar canalele tehnice din subsol sunt finalizate. În cele din urmă, la corpul D, se fac compartimentări din gips-carton la etajul 3, se lucrează la instalaţiile electrice, fiind şi aici finalizate canalele tehnice din subsol. Mai mult, lucrările la pardoselile de la parcarea subterană sunt şi ele incheiate.

Proiectul mai include şi două pasarele care vor face legătura între clădiri şi vor fi folosite pentru transferul alimentelor şi pentru cel al bolnavilor. Și partea de parcare se găseşte tot în contractul de lucrări, urmând ca Spitalul de Boli Infecţioase şi cel municipal să aibă o parcare comună. În ceea ce priveşte cea mai mare parte din aparatură, aceasta este inclusă în contractul de construcţie.

Recon SA: „Noi credem că vom fi gata cu totul în jurul datei de 1 mai”

Primarul Craiovei spune că, în primăvara anului viitor, noul spital va putea fi dat în folosinţă.

Putem spune că în primăvara anului viitor, putem să dăm în folosinţă noul spital municipal, care va fi complet utilat. Un spital nou, modern, la cele mai înalte standarde, unde vom muta secţiile de la Spitalul „Filantropia” care necesitau consolidări şi care funcţionau fie lângă clădirea maternităţii, fie acolo unde Casa de Pensii şi-a recuperat clădirea aceea foarte veche şi în care noi nu am mai făcut investiţii de mulţi ani, tocmai fiindcă nu era în proprietatea noastră”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

La rândul său, directorul Recon SA, Marian Petcu, a declarat pentru Jurnalul Olteniei că gradul de execuţie al clădirii este la circa jumătate.

Gradul de execuţie este aproape de 50%, iar noi credem că vom fi gata cu totul în jurul datei de 1 mai”, a spus directorul Recon SA.

Date despre proiect

La spitalul municipal lucrează asocierea de firme Recon SA – Getrix SA – GTX Proex Instal SRL – Electro Alfa Internaţional SRL, în cadrul unui contract cu o valoare de 33.615.422 de lei cu TVA. După ce ar urma să fie amenajat noul spital, aici vor fi mutate patru dintre secţiile Spitalului „Filantropia“: Secţiile Medicală I, Medicală II, Medicală III şi Secţia Fizioterapie şi Urgenţă. Conform documentaţiei de atribuire, termenul de realizare este de maximum 24 de luni de la data atribuirii contractului, dintre care maximum trei luni pentru proiectare şi maximum 21 pentru execuţie.

Scheletul de clădire din zona Spitalului de Boli Infecţioase fusese gândit, iniţial, ca un spital pentru bolnavii de SIDA, însă lucrarea a fost sistată din cauza lipsei de bani. După aceea, au existat mai multe tentative de a definitiva construcţia, tot cu destinaţie medicală, însă niciuna nu s-a concretizat.

Politica