sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Dolj: Intervenții în weekend

În perioada 17 – 18.09.2016, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 21 incendii și 38 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 17.09.2016, ora 12:53, Garda II Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în oraşul Bechet. În urma incendiului au ars aprox. 4 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 17.09.2016, ora 13:33, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe raza mun. Calafat – zona Nord. În urma incendiului au ars aprox. 1000 mp vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 17.09.2016, ora 13:31, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui Marius M. din mun. Craiova, cart. Cernele. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la plante furajere, în urma acestuia au ars aprox. 2,5 tone plante furajere (paie). Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 17.09.2016, ora 15:10, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui Vasile T. din com. Podari. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul anexei gospodărești, în urma acestuia au ars aprox. 80 mp din acoperişul anexei gospodăreşti cofecționat din lemn cu învelitoare din tablă, aprox. 3 tone cereale (grâu), aprox. 5 mc lemne pentru foc și aprox. 1 mc scândură. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 17.09.2016, ora 16:56, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Coţofenii din Faţă. În urma incendiului au ars aprox. 6 ha vegetaţie uscată şi gunoi menajer. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 17.09.2016, orele 18:38 și 20:45, Secţia Pompieri Craiova – Punctul de Lucru Filiaşi a intervenit pentru localizarea și lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Filiaşi. În urma incendiilor au ars aprox. 17 ha vegetaţie uscată şi miriște. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiilor un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 17.09.2016, ora 20:47, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Leu. În urma incendiului au ars aprox. 10 ha vegetaţie uscată şi gunoi menajer. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 17.09.2016, ora 20:54, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria Nicolinei N. din com. Lipovu. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul anexei gospodărești, în urma acestuia a ars acoperişul anexei gospodăreşti (pătul) confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de aprox. 10 mp. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 17.09.2016, ora 15.40, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la partidele de volei masculin din cadrul turneului de calificare la Campionatul European, dintre echipele Estonia – Macedonia şi Cehia – România, desfăşurate în Sala Polivalentă din mun. Craiova.

În data de 18.09.2016, ora 11:38, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aparţinând lui G. Ovidiu în loc. Cârcea. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor, în urma acestuia au ars conducta de alimentare cu benzină, cabluri electrice și vasul de expansiune. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit electric (conductor electric defect).

În data de 18.09.2016, ora 12:34, Garda II Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în loc. Gîngiova. În urma incendiului au ars aprox. 20 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de18.09.2016, ora 14:43, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată în loc. Malu Mare, sat Preajba. În urma incendiului au ars aprox. 0,5 ha vegetaţie uscată şi aprox. 3000 kg resturi menajere. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 18.09.2016, ora 15:01, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Coţofenii din Dos. În urma incendiului au ars aprox. 400 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 18.09.2016, ora 14:50, Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Craiova – Balta Craioviţa. În urma incendiului au ars aprox. 2 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 18.09.2016, ora 15:08, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren aparţinând lui Florea E. în mun. Băileşti. În urma incendiului au ars aprox. 1 ha vegetaţie uscată şi aprox. 2 ha porumb. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 18.09.2016, ora 15:25, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren în loc. Calopăr. În urma incendiului au ars aprox. 5 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 18.09.2016, ora 15:37, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost animale în loc. Işalniţa. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul grajdului de animale, în urma acestuia au ars acoperişul grajdului confecționat din lemn cu învelitoare din tablă pe aprox. 150 mp, aprox. 200 baloţi paie, aprox. 3000 kg fân, aprox. 100 mp material lemnos depozitat şi elemente din plastic de la două semănători. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 18.09.2016, ora 15:52, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit în cimitirul Sineasca. În urma incendiului au ars aprox. 0,3 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 18.09.2016, ora 16:04, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Murgaşi. În urma incendiului au ars aprox. 40 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 18.09.2016, ora 19:44, Detaşamentul Pompieri Calafat a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Calafat. În urma incendiului au ars aprox. 3 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de 18.09.2016, ora 21:12, Garda II Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, în loc. Ştefan cel Mare. În urma incendiului au ars aprox. 10 ha vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

În data de18.09.2016, ora 07.40, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la concursul automobilistic ,,Raliul Bucovăţului” organizat de Asociaţia Clubul Sportiv Auto Karting Craiova în loc Bucovăţ.

În data de18.09.2016, ora 15.40, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la partida de handbal feminin dintre echipele SCM Craiova – CSM Bistriţa, desfăşurată în Sala Polivalentă din mun. Craiova.

În data de18.09.2016, ora 16.40, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la partida fotbal din Campionatului Naţional Liga I Orange, dintre echipele CSU Craiova – CS Concordia Chiajna, desfăşurat în incinta stadionului ,,Extensiv” din mun. Craiova.

În data de 17 și 18.09.2016, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Afumaţi, Ostroveni, Dăbuleni, Leu, Celaru, Rast, Coţofenii din Faţă, Ghindeni, Sadova, Melineşti, Bratovoieşti, Scaeşti și Bradeşti au fost solicitate să intervină pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată și miriște pe raza localităților Afumaţi, Ostroveni – sat Lişteava, Dăbuleni, Leu – sat Zănoaga, Celaru, Rast – sat Rastu Nou, Coţofenii din Faţă, Ghindeni, Sadova – sat Damian, Fărcaș – sat Amărăşti, Bratovoieşti, Scaeşti – sat Rasnicu Oghian, Bradeşti – sat Pişcani.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 10 intervenţii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.

Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 7 intervenţii.

Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.

Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 11 intervenţii.

Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 1 intervenţie.

Politica