vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ciocîlteul lui Brâncuși poposește la Craiova

Operă tribut cu chipul marelui sculptor Constantin Brâncuși, expusă la â Craiova. Opera, ce a fost realizată prin tehnica string art de către o echipă de tineri artiști ai comunității Cufir în cadrul proiectului “Ciocîlteul lui Brâncuși”, va putea fi admirată de craioveni în prima parte a zilei în curtea Muzeului de Artă, iar după ora 13:00 în incinta Electroputere Parc Mall.

Inițiat ca un proiect alternativ ce vizează strângerea de fonduri pentru Cumințenia Pământului, “Ciocîlteul lui Brâncuși” este o campanie demarată de un grup de tineri timisoreni. Aceștia au realizat o operă tribut adus lui Constantin Brâncuși prin tehnica string art, folosind doar cuie și ață. Opera are în componență aproximativ 7000 de cuie, din care aproximativ 1000 reprezintă românii care, prin donații, au contribuit la strângerea de fonduri pentru achiziționarea Cumințeniei Pământului.

Dezvelirea operei a avut loc luni, 19 septembrie, la Târgu-Jiu, ocazie cu care a fost lansat și video-ul final al campaniei care a unit românii pe aceeași placă în numele artei și al vorbelor celebre ale lui Brâncuși.

Policlinica Buna Vestire Craiova

#SelfiecuBrâncuși, următoarea etapă din cadrul inițiativei, presupune un turneu prin diferite orase din România unde opera tribut va fi expusă pentru ca oamenii să își poată face o fotografie cu aceasta. Mesajul pe care îl vor purta tinerii artiști va fi că oamenii își vor face mai mult decât o fotografie cu chipul lui Brâncuși, ci una cu aproximativ 1000 de români uniți pe aceeași placă, prin artă, de dragul lui Brâncuși.

Sperăm ca românii să fie impresionați de grandoarea operei realizate de noi cu muncă multă și pasiune. A fost provocare mare să o realizăm, dar credem că provocările vor urma și de acum înainte. Opera rezultată are o greutate semnificativă. Abia o putem muta două persoane. Chiar suntem curioși de reacția oamenilor când vor vedea opera și când vor vedea video-ul“, a declarat Rareș Mateescu, unul dintre artiștii Cufir.

Politica