sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Airbus cu aluminiu oltenesc

Avioanele Airbus vor fi fabricate cu aluminiu oltenesc. Cel mai mare producător de aeronave din Europa continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă) a încheiat un acord cu Alro Slatina pentru furnizarea de aluminiu.

alro slatinaContractul începe în 2017 şi se va desfăşura pe mai mulţi ani, iar conform acestuia,

Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Aşteptăm cu nerăbdare să începem acest parteneriat cu Airbus şi să furnizăm plăci de aluminiu de cea mai bună calitate pentru industria aerospaţială. Această oportunitate este încă o confirmare a faptului că investiţiile semnificative pe care le-am făcut în modernizarea echipamentelor noastre de producţie şi în extinderea portofoliului nostru au avut succes. Suntem hotărâţi să oferim clienţilor noştri cele mai bune produse disponibile pe piaţă şi să respectăm toate cerinţele şi specificaţiile acestora în ceea ce priveşte calitatea, portofoliul şi termenii de livrare”, a declarat Gheorghe Dobra, CEO Alro.

Alro deţine certificarea de performanţă NADCAP (Programul naţional de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospaţiale şi al industriei de apărare) pentru conformitatea cu cerinţele industriei aerospaţiale. Certificatul a fost acordat de către Consiliul managerial NADCAP în urma testării aliajelor de aluminiu produse la Slatina, pentru tratamentul termic, măsurarea conductivităţii, testarea la tracţiune, duritate şi metalografie.

În prezent, Alro Slatina livrează produse în Uniunea Europeană (Germania, Ungaria, Polonia, Grecia şi România), dar şi în SUA şi Asia.

În semestrul I 2016, notează adevărul.ro, compania slătineană a înregistrat o cifră de afaceri de 1,1 miliarde lei, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când aceasta se situa la 1,2 miliarde lei. Şi profitul net a fost mai mic în prima jumătate a acestui an, ajungând la 39 milioane lei, faţă de 68 milioane lei în semestrul I 2015. Motivul principal pentru care performanţele din 2015 nu s-au mai atins este preţul aluminiului la Bursa de Metale din Londra, care în semestrul I 2016 s-a situat la aproximativ 1.544 dolari/tonă, faţă de 1.783 USD/tonă în primul semestru al anului trecut.

Politica