Conecteaza-te cu noi

Dolj

Bulgarii prinși cu „pisicuța” în Craiova nu scapă de arest

Publicat

pe

Cei doi cetăţeni bulgari, o femeie şi un bărbat, arestaţi preventiv la jumătatea lunii trecute pentru săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, rămân în arestul IPJ Dolj. Tribunalul Dolj le-a prelungit arestarea preventivă, iar hotărârea a rămas definitivă la Curtea de Apel Craiova, la sfârșitul săptămânii trecute. Cei doi bulgari sunt acuzați că au venit să fure bani, întrucât aveau aparatură de skimming asupra lor şi în camera de hotel, și sunt suspectaţi că ar fi montat un dispozitiv de copiere a datelor de pe carduri pe un ATM bancar din Craiova.

Reamintim că, poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au depistat, vineri, 15 iulie a.c., la un hotel din Craiova, doi cetăţeni bulgari, Anton Asenov şi Krasimira Kevreva, ambii în vârstă de 30 de ani, suspectaţi de comiterea de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Potrivit comunicatului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în urma percheziţiilor corporale, asupra acestora poliţiştii au identificat şi ridicat 13 carduri bancare şi plasticuri prevăzute cu bandă magnetică, 6 cartelele telefonice, un dispozitiv de tip skimming, stick de memorie, dar şi 400 de euro, 400 de leva şi 129 de lei. Oamenii legii au făcut o percheziție şi în camera de hotel unde erau cazaţi cei doi.

 „În urma percheziţiilor corporale, asupra acestora poliţiştii au identificat şi ridicat 13 carduri bancare şi plasticuri prevăzute cu bandă magnetică, 6 cartelele telefonice, un dispozitiv de tip skimming, stick de memorie, dar şi 400 de euro. De asemenea, poliţiştii au descins şi în camera de hotel unde erau cazaţi cei doi, astfel fiind ridicate în vederea cercetărilor alte 7 dispozitive de tip skimming, 2 laptopuri, precum şi diferite înscrisuri. Cei în cauză sunt bănuiţi că, la data de 14 iulie a.c., ar fi montat un dispozitiv de skimming la un ATM bancar, din municipiul Craiova”, se arată în comunicatul Poliției Române. Cei în cauză sunt suspectaţi că, în cursul zilei de 14 iulie a.c., ar fi montat un dispozitiv de skimming la un ATM bancar, din cartierul craiovean Brazda lui Novac. În baza probatoriului administrat, cei doi au fost reţinuţi, pe 15 iulie pentru săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori. În aceeaşi zi, cei doi bulgari au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, instanţă care a dispus arestarea lor pentru 30 de zile.

Pe 9 august a.c., procurorii craioveni din cadrul DIICOT au cerut prelungirea arestării preventive a celor doi bulgari, iar instanța a admis propunerea, respingând cererile inculpaților de a fi plasați sub control judiciar: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova. În baza art. 234 şi urm. CPP: Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Asenov Anton, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 14.08.2016 şi până la data de 12.09.2016, inclusiv. Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatei Kevreva Krasimira, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 14.08.2016 şi până la data de 12.09.2016, inclusiv. Respinge cererile de înlocuire a măsurii preventive a arestului, cu măsura controlului judiciar, formulată de către inculpaţi”, se arată în încheierea de ședință a instanței. Inculpații au contestat hotărârea instanței de fond, însă vineri, 12 august a.c., Curtea de Apel Craiova le-a respins contestațiile, hotărârea rămânând definitivă: „Respinge contestaţiile formulate de inculpaţii Asenov Anton şi Kevreva Krasimira împoriva încheierii nr. 199/09.08.2016 a Tribunalului Dolj, ca nefondate. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de 100 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare efectuate de stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariul traducătorului de limbă bulgară Todorova Veronika, aferent perioadei de 3 ore de interpretare, în cuantum de 104,19 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 12.08.2016”. 

© 2021. Toate drepturile rezervate.