sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Una caldă, alta rece, pentru islandezi

Jucătorii Islandei au fost primiţi ca nişte eroi în ţară după ce au ajuns până în sferturile de finală de la EURO 2016, unde au fost eliminaţi de Franţa, scor 2-5.  Străzile din Reykjavik s-au umplut de suporteri care au venit să cânte şi să-i aplaude pe fotbaliştii care au scris istorie pentru micuţul stat european.

Conform statisticii publicate, în acest an, de nordici, populaţia Islandei este de 332.500 oameni.

 

Islandezii vor avea un nou antrenor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Selecţionerul Islandei, Lars Lagerback (67 de ani), a sugerat că va lua o pauză de la antrenorat, după ce naţionala sa a fost eliminată în sferturile Campionatului European din Franţa, la finalul unui meci pierdut cu scorul de 2-5, chiar împotriva ţării organizatoare.

„Aceşti patru ani şi jumătate au fost minunaţi. Poate cu excepţia primelor 45 de minute din meciul cu Franţa, m-am bucurat de fiecare clipă. S-ar putea să mă întorc, însă acum este timpul lui Heimir (n.red. – Hallgrímsson, antrenorul secund) să-şi testeze capacităţile şi să facă deplasările cu echipa naţională”, a afirmat Lars Lagerback, la finalul meciului pierdut în faţa Franţei, citat de site-ul UEFA.

Cât despre meci, selecţionerul suedez a afirmat: „Nu ne-am descurcat bine mental, iar în a doua repriză am şi arătat că nu a fost vorba de o problemă fizică. Pe de o parte, am fost naivi şi am făcut greşeli, dar pe de altă parte trebuie să recunoaştem că Franţa a jucat foarte bine. Este o echipă incredibilă. Trebuie să învăţăm din acest meci. Dacă facem o analiză a turneului, este absolut fantastic că am ajuns până în sferturi”.

Birkir Bjarnason, marcatorul a două goluri la Euro 2016, dintre care unul în faţa Franţei, a spus: „Am fost luaţi prin surprindere în prima rerpriză. Francezii au fost prea buni. Nu am făcut cel mai bun joc posibil, dar cred că în a doua repriză am revenit şi am arătat că avem caracter. Nu cred că s-ar fi aşteptat cineva să ajungem până aici. Am făcut un turneu grozav şi, totodată, nişte meciuri bune, mai ales cu Anglia. Trebuie să fim mândri”.

Politica