vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CENTRUL TRANSFRONTALIER DE INFORMAŢII ŞI COMUNICAŢII DOLJ – VRATSA

Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de Partener Lider, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman – Craiova, partener 2, Biblioteca Regională Hristo Botev – Vratsa, partener 3 și Administrația Districtului Vratsa, partener 4, implementează proiectul Centrul Transfrontalier de Informaţii şi Comunicaţii Dolj – Vratsa, finanțat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară 1: Accesibilitate – Îmbunătăţirea mobilităţii şi a accesului la infrastructura de transport, informaţii şi comunicaţii în regiunea transfrontalieră, Domeniul de intervenţie 2 – Dezvoltarea reţelelor şi a serviciilor de informaţii şi comunicaţii în zona transfrontalieră.

În cadrul proiectului s-a achiziționat softul de aplicație Tinread, împreună cu 40 de licențe instituționale. Unul din aspectele de interes în realizarea acestui proiect l-a reprezentat crearea Portalului Informațional al Județului Dolj, un consorțiu de lucru care reunește atât biblioteci publice, cât și organizații cu specific muzeal.

În perioada 14-17 iunie 2016, a avut loc reluarea cursurilor de instruire a instituțiilor participante la proiectul Centrul Transfrontalier de Informaţii şi Comunicaţii Dolj – Vratsa”. Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman împreună cu 36 biblioteci publice din județul Dolj, Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei și Consiliul Județean Dolj, lucrează într-un consorțiu de tip zonal. Scopul Portalului este să concentreze într-un punct de acces forța dată de resursele culturale reunite a tuturor organizațiilor participante în program. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Publicul interesat de studiu, cercetare și/sau documentare, persoanele tinere, precum și cele cu dizabilități care nu se pot deplasa fizic la sediul bibliotecilor sau arhivelor, va avea posibilitatea de a accesa portalul web care le va facilita găsirea documentelor de patrimoniu, a articolelor din presă, fotografiilor, hărților din toate instituțiile participante la proiect.

Politica