joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Intervenție eficientă în situații de urgență

Aproximativ 500 de voluntari și reprezentanți ai autoritaților locale din zona de frontieră România – Bulgaria vor fi instruiți să poată acorda primul ajutor și să intervină eficient în cazul unor calamități naturale, datorită unui proiect inițiat de Asociația Vasiliada, Crucea Roșie Dolj, Asociația Free Youth Centre și Crucea Roșie Bulgaria.

Proiectul ” Opozitie comunitara asupra evenimentelor dezastroase (CODE)” a fost lansat la Craiova, in cadul unei conferințe, unde au fost prezentate obiectivele și principalele activități ce vor fi implementate până în anul 2018.

Proiectul are în vedere creșterea capacității locale pentru 20 de comunități rurale din zona de graniță România-Bulgaria de a se implica în prevenirea dezastrelor generate de calamități naturale, prin dezvoltarea unităților de voluntariat comunitar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul proiectului, 200 de voluntari români și bulgari și 280 de reprezentanți ai principalelor instituții din comunitățile vizate vor fi instruiți să poată acorda primul ajutor, dar și să se mobilizeze eficient în situații de urgență.

Prin intermediul proiectului, vor fi puse la dispoziția autorităților locale o serie de echipamente necesare intervenției în situații de urgență, precum: truse de prim ajutor, pompe pentru stingerea incendiilor, stații radio de comunicare, etc.

Proiectul ” Opozitie comunitara asupra evenimentelor dezastroase (CODE)” este cofinanțat din Programul INTERREG V-A România – Bulgaria.

Politica