vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Boxerul craiovean Gabriel Dinu a fost eliminat după al doilea meci de la europene

Unul dintre cei mai promiţători pugilişti ai CSM Craiova, dar şi al lotului naţional, a concurat la Campionatul European de Juniori, ce se desfăşoară în Ungaria, la Kaposvar, în perioada 18 – 26 iunie. Deţinător al unei medalii de argint la ediţia trecută a competiţiei continentale la categoria 50 kg, boxerul Gabriel Dinu s-a luptat anul acesta pentru o nouă prezenţă pe podium, de data aceasta la o categorie superioară de greutate, 54 kg. El a câştigat primul meci în Ungaria, la puncte, cu 3-0, în faţa lituanianului Andris Kleins. Însă, ieri, Dinu a boxat din nou, contra unui sportiv englez care l-a învins la puncte şi a fost eliminat în urma celui de-al doilea meci de la Kapsovar. Dacă învingea în această partidă, craiovenul Dinu ar fi avut mari şanse la o medalie.

Antrenorul Marcel Sârba îl vedea favorit la câştigarea titlului European

Sportivul craiovean era considerat unul dintre favoriţii la câştigarea titlului european de către antrenorul său, Marcel Sârba.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Anul trecut el câştigase meciul din ring, dar ucrainienii n-au dorit să dea decizia în favoarea lui. Orice neştiutor putea observa dacă viziona meciul că sportivul nostru câştigase meciul. Tot în 2015 el a participat la Campionatul Mondial, unde s-a impus în primul meci cu reprezentantul Angliei, iar în al doilea cu reprezentantul Franţei, care a fost o dispută foarte strânsă, eu consider că Dinu merita să fie declarat învingător, dar arbitrii au decis să îi ridice mâna francezului. A ocupat locul şase la această competiţie. Anul acesta a mai crescut în categorie, a ajuns la 54 kg. Speram să ia o medalie cât mai strălucitoare, eu îl vedeam favorit pentru aur. Nu s-a întâmplat acest lucru însă, din ce am auzit meciul a fost influenţat şi de arbitrii, ceea ce mă aşteptam să se întâmple.”, a declarat Marcel Sârba.

Planuri pentru Jocurile Olimpice din 2020

În ciuda acestei înfrângeri, abilităţile pe care le posedă Gabriel Dinu în domeniul boxului îl fac pe antrenorul său să se gândească la o posibilă participare la Jocurile Olimpice din 2020. Marcel Sârba are cuvinte de laudă la adresa elevului său şi este serios când se referă la obiectivul pe care i l-a fixat sportivului de a boxa în ring la una dintre cele mai grandioase competiţii sportive din lume.

“Este un băiat cu calităţi deosebite, chiar am discutat cu domnul director Mircea Călin (n.r. – directorul CSM Craiova) că noi ne dorim să se pregătească şi să fie băiat cuminte, pentru a se putea califica la Jocurile Olimpice din 2020. Acesta este un obiectiv pe care eu mi-l doresc să îl îndeplinim, dar asta va fi posibil numai dacă va continua să se pregătească într-un mod foarte serios şi să muncească poate de două ori mai mult decât o face acum. Trebuie să treacă peste această înfrângere, tuturor sportivilor li se întâmplă”a mai afirmat Marcel Sârba. 

Politica