joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Centura de Sud a Craiovei, gata în septembrie?

Varianta de ocolire Craiova Sud, care face legătura între DN 6 (Craiova-Caracal) şi DN 65 (Craiova-Piteşti) ar urma să fie gata în câteva luni, după cum au răspuns reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România la o solicitare a Jurnalului Olteniei. Lucrarea ar fi trebuit să se încheie la 22 octombrie 2015, conform informaţiilor de pe site-ul CNADNR, însă au apărut mai multe probleme care nu au permis acest lucru.

Centura de Sud a Craiovei, ale cărei lucrări au început în anul 2012 şi care face legătura între DN 6 (Craiova-Caracal) şi DN 65 (Craiova-Piteşti), ar urma să fie gata în luna septembrie. Cel puţin asta a explicat CNADNR într-un răspuns transmis Jurnalului Olteniei.

„Stadiul lucrărilor este de 97%. Antreprenorul urmează să finalizeze lucrările de racordare a Pasajului CF cu lucrările de drum. Lucrările sunt estimate a se finaliza în septembrie 2016”, au explicat reprezentanții Companiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Fisuri în corpul drumului

 

Deşi proiectul trebuia încheiat la data de 22 octombrie 2015, aşa cum este menționat pe site-ul Companiei, acesta a întâmpinat câteva probleme pe ultima sută de metri. Conform CNADNR, nişte fisuri care au apărut pe drum au dus la suspendarea temporară a execuției lucrărilor.

„Din cauza apariției unor fisuri în corpul drumului, inginerul a suspendat execuția lucrărilor până la emiterea unei soluții de remediere. Proiectantul lucrării a înaintat Proiectul Tehnic de remediere al fisurilor, care a fost înaintat către antreprenor spre aplicare”, a transmis CNADNR.

 

Serviciile de supervizare, scoase din nou la licitație

Compania a mai explicat că perioada de supervizare a lucrărilor s-a încheiat la 28 noiembrie 2015 şi că, în această perioadă, se reia procedura de achiziție a acestor servicii, pe care inginerul inițial a refuzat să le continue. „În prezent, contractul de lucrări nu se poate finaliza din cauza lipsei inginerului în şantier. Având în vedere că, la data de 28.11.2015, inginerul şi-a încheiat perioada de supervizare a serviciilor, CNADNR a demarat procedura de achiziție directă a serviciilor de supervizare cu inginerul inițial, TECNIC CONSULTING ENGINEERING ROMÂNIA SRL, acesta refuzând să continue supervizarea lucrărilor. În consecință, CNADNR a făcut demersuri în vederea reluării procedurii de achiziție a serviciilor de supervizare, această procedură ducând la întârzierea finalizării lucrărilor, deoarece nu se pot executa lucrări fără prezența supervizorului”, au încheiat reprezentanții CNADNR.

De lucrările la această centură de sud a Craiovei se ocupă asocierea S.E.C.O.L.- Societa Edile Construzioni e Lavori S.p.A – SECOL Romania S.R.L. Proiectul vizează, printre altele, construcția a 6,291 kilometri de drum nou, construcția unui pasaj superior peste calea ferată, dar şi două intersecții tip giratoriu.
 

sursa foto: digi24.ro

Politica