sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Surprize-surprize! ,,Băsiştii” fac legea în CL Drobeta Turnu Severin

Primarul PSD al Severinului, Marius Screciu ar putea fi legat de mâini şi de picioare de către PMP, partidul fostului preşedinte al României, Traian Băsescu. În condiţiile în care majorităţile opozante PSD şi PNL au acelaşi număr de consilieri locali iar PMP are 2 consilieri, se poate spune fără putinţă de tăgadă că PMP va face legea în CL Severin. Frâiele sunt la Gabriela Dobrotă alias ,,Doamna de Fier” , candidatul PMP la Primăria Severin, care a obţinut 8% procente şi implicit 2 consilieri locali:ea fiind capul de listă precum şi încă o persoană la fel de dură şi responsabilă.

Noul primar PSD al Severinului, Marius Screciu ar putea fi legat de mâini şi de picioare dacă PNL şi PMP ajung la o înţelegere în privinţa colaborării în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin. În aceste condiţii primarul Marius Screciu va fi nevoit să lucreze cu un viceprimar PNL, probabil Daniel Cîrjan şi cu unul PMP, probabil Gabriela Dobrotă. Căci trebuie precizat că la Severin PMP a obţinut 2 consilieri locali, iar PSD şi PNL sunt aproape la egalitate ţinând cont de faptul că PSD-istul Marius Screciu l-a învins pe liberalul Daniel Cîrjan cu o diferenţă de circa 1.200 de voturi.

Poate abilităţile de negociere ale PSD ar putea schimba situaţia…

Policlinica Buna Vestire Craiova

Varianta numărul 2 este aceea ca PMP să se alieze cu PSD în urma unor negocieri politice. Atunci lucrurile s-ar schimba radical în sensul că toate proiectele primarului PSD Marius Screciu vor putea fi asumate şi duse la îndeplinire fără nicio piedică politică în Consiliul Local. Dacă nici cu majoritate în CLSeverin, noul primar nu-şi va duce la bun sfârşit proiectele atunci va putea fi tras la răspundere fără probleme de electorat. Dacă va avea parte de un CL ostil Screciu ar putea da vina pe acest lucru pentru eventuale eşecuri. Nu va mai dura mult şi se va şti clar cum vor sta lucrurile.

Cică e dihonie în PMP Mehedinţi

La alegerile din 5 iunie a.c., pe judeţ PMP Mehedinţi a scos un scor deloc convingător aşa că spiritele s-au încins printre simpatizanţii şi membrii partidului, care au întors armele asupra preşedintelui Eugen Golea. Asta e la nivel de zvon, nu ceva clar, sigur. Golea a scos un procent mic, fără nici un primar în judeţ, fără niciun consilier judeţean. La nivel de Mehedinţi, partidul lui Traian Băsescu nu a reuşit să obţină un rezultat satisfăcător. Singura realizare a PMP-ului au fost procentele din municipiul Drobeta Turnu Severin, unde a candidat Gabriela Dobrotă a obţinut 8%. Un rezultat bun faţă de cele 2% scoase la nivel de judeţ de către preşedintele Eugen Golea. De aici a fost doar un pas pentru un adevărat scandal printre reprezentanţii partidului. Se pare că mai mulţi membri PMP cer demisia de onoare a preşedintelui Eugen Golea, iar locul său să fie luat de Gabriela Dobrotă, deoarece ea ar fi fost ,,locomotiva” alegerilor locale desfăşurate la începutul lunii, care au adus pentru PMP doi consilieri locali.Mai mult decât atât, în viziunea membrilor formaţiunii politice, Gabriela Dobrotă are cele mai mari şanse pentru un post de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, în cazul în care s-ar concretiza o alianţă între PMP si PSD ori PNL.

 

spot_img
spot_img

Politica