vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O parte dintre groparii RAAN, sub control judiciar

Foştii şefi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin au scăpat de arest. În noaptea de sâmbătă spre duminică Tribunalul Mehedinţi a decis ca Adrian Olaru, Gheorghe Dulcea şi Gheorghe Constantin să fie cerectaţi sub control judiciar pentru delapidare şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Cei trei au fost audiaţi vineri de procurorii DIICOT Mehedinţi. Ei ar fi acceptat ca firma lui Georgică Cornu să primească garanţia de bună execuţie pentru instalaţia de evacuare în şlam dens, deşi lucrarea nu a fost executată nici până acum.Până la mijlocul lunii iulie, Adrian Olaru, fost director general al RAAN, Gheorghe Dulcea – fost director economic şi Gheorghe Constantin care era contabil, se află sub control judiciar. Odată cu această măsură, judecătorul a decis că aceştia nu au voie nici să ia legătura cu martorii din dosar sau apropiaţii acestora. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi de complicitate la delapidare, infracţiuni care au prejudiciat bugetul Regiei cu aproape 24 de milioane de lei. Banii ar fi fost direcţionaţi către firma controlată de omul de afaceri Georgică Cornu.

În fapt aceasta reprezenta garanţia de bună execuţie a lucrărilor prevăzute în cadrul unui contract. Conform contractului firma din Timişoara se angaja să furnizeze, să monteze şi să pună în funcţiune o instalaţie de evacuare „în șlam dens” pentru Sucursala ROMAG TERMO într-un termen de 3 ani de la încheierea contractului. DIICOT arată că în mod normal, garanţia se restituia într-un procent de 70% în termen de 14 zile de la semnarea procesului-verbal de recepţie, iar diferenţa de 30% la expirarea perioadei de garanţie.

Conducerea companiei nu a respectat însă termenele de restituire a banilor respectivi şi i-a înapoiat firmei lui Cornu mult mai devreme. De altfel, instalaţia de evacuare în şlam dens nu s-a finalizat nici până acum, iar corpul de control al Guvernului a stabilit şi că valoarea ei a fost dublată după semnarea contractului iniţial, prin acte adiţionale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

 

 

Politica