vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Control ce vizează achiziţia dezinfectanţilor Hexi Pharma, la Spitalul de Urgenţă Craiova

Corpul de Control al Primului Ministru se află, de luni, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde cercetează modul în care au fost cumpăraţi dezinfectanţii care provin de la firma Hexi Pharma.

„Corpul de Control al primului ministru desfăşoară, începând de ieri, 16.05.2016, controale inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova şi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg.Mureş, în continuarea controalelor care au avut loc săptămâna trecută la mai multe spitale din Bucureşti. Obiectul controlului îl constituie modalitatea în care au fost achiziționați de către aceste două unități dezinfectanți produşi de către Hexi Pharma”, a fost mesajul postat pe pagina de facebook a Corpului de Control al primului ministru.

 

Managerul SCJU: „Nu ştiu cât va dura controlul”

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Contactat de Jurnalul Olteniei, managerul unităţii sanitare ne-a declarat că nu ştie cât va dura controlul, cei din minister verificând contractele de achiziţii şi licitaţiile pentru dezinfectanţi.

„Controalele sunt legate de licitaţiile ce vizează achiziţia dezinfectanţilor Hexi Pharma. Nu ştiu cât va dura controlul, probabil că atunci când vor avea toate datele şi documentele necesare, controlul se va încheia”, a precizat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dr. Bogdan Fănuţă.

Reamintim că, săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat în urma scandalului dezinfectanţilor Hexi Pharma, iar interimatul la acest minister a fost preluat de către primul ministru Dacian Cioloş. La scurt timp, Ministerul Sănătăţii a anunţat, în urma testelor oficiale anunţate, că produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferenţe în concentraţii între valoarea declarată şi cea măsurată şi că acestea urmează să fie retrase. Totodată, compania a fost amendată cu 40.000 de lei.

Joia trecută, la Spitalul de Urgenţă Craiova au fost operate doar cazurile urgente, însă de vineri, activitatea normală a fost reluată, folosind aceiaşi dezinfectanţi existenţi, de la Hexi Pharma, în combinaţie cu alţi dezinfectanţi. Conducerea unităţii sanitare a explicat, atunci, că în cursul acestei săptămâni se va renunţa complet la produsele Hexi Pharma, după ce vor fi achiziţionaţi dezinfectanţi de la alte firme.

 

Audit şi la spitalele municipalităţii

 

În acelaşi timp, şi la spitalele aflate în subordinea municipalităţii se desfăşoară un audit care durează de o săptămână, verificând achiziţiile de dezinfectante. „Corpul de audit al primarului face controale de o săptămână la toate cele trei spitale (Spitalele „Filantropia”, „Victor Babeş” şi cel de Neuropsihiatrie – n.r.). Controalele vizează toată procedura de achiziţie, tot ceea ce înseamnă contracte, facturi”, a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, viceprimarul Craiovei, Dan Daşoveanu.

 

Politica