sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia testează o nouă rachetă nucleară, după inaugurarea scutului de la Deveselu

Rusia a anunţat că va începe testarea unui nou tip de rachetă intercontinentală nucleară care poate distruge suprafeţe de mărimea statului american Texas sau Franţei, informează publicaţia International Business Times şi site-ul agenţiei Tass, citate de MEDIAFAX.

"S-a decis acest lucru în contextul în care Statele Unite nu se opresc după ce au obţinut şi continuă îmbunătăţirea sistemului de apărare antibalistică, inclusiv prin instalarea unor elemente în Europa. De aceea, acordăm o atenţie specială optimizării capacităţilor care să permită depăşirea sistemului antirachetă", a explicat, potrivit sursei citate, Serghei Karakaiev, şeful Comandamentului forţelor strategice ruse.

Acesta a afirmat că noile tipuri de rachete intercontinentale vor avea traiectorii greu de anticipat, dar şi că Rusia va avea noi mijloace de a depăşi sistemul antirachetă NATO.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, agenția de presă TASS, citată de AGERPRES, informează că preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat vineri în timpul unei reuniuni centrate pe dezvoltarea industriei militare ruse: "Evenimentele recente arată că situația nu devine mai bună. Din păcate, ea se agravează, dat fiind punerea în aplicare acum în România a stației de radiolocație, în calitate de element al sistemului de apărare antirachetă american".

Politica