vineri, mai 10, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Minerii protestează, azi, în Bucureşti. Conducerea Ministerului Energiei merge, miercuri, la Complexul Energetic Oltenia

Minerii şi energeticienii care au pornit, luni, în „marşul disperării” din Gorj spre Bucureşti ajung, astăzi, în Capitală. Sinidcaliştii au primit, de la Primăria Capitalei aprobare pentru un marş de la intrarea în Bucureşti până la Guvern pentru circa 300 de persoane.

Angajaţii din minerit şi energie protestează astfel faţă de indiferenţa autorităţilor naţionale cu privire la situaţia Complexului Energetic Oltenia (CEO) şi cer salvarea locurilor de muncă.

Pe de altă parte, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a declarat, duminică, pe pagina sa de Facebook:” La Complexul Energetic Oltenia, ca de altfel la orice altă companie aflată în subordinea Ministerului Energiei, avem nevoie de asumarea deciziilor importante din partea managementului companiei. E nevoie să se înţeleagă faptul că aceste companii nu trebuie să facă parte din jocul politic, iar conducerea lor are datoria să se implice activ şi profesionist în procesele de eficientizare. Există o obişnuinţă a ridicării din umeri când vine vorba de fundamentarea planurilor pe termen mediu şi lung. Aş vrea să se înţeleagă că astfel de abordări nu sunt susţinute la nivelul Ministerului Energiei”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Implicarea Complexului Energetic Oltenia în orice joc cu tentă politică este de rău augur”

Conducerea ministerului Energiei s-a întâlnit, duminică, în şedinţă, pentru a analiza evoluţia lucrărilor Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră şi a stabilit ca, miercuri, să meargă la sediul CEO.

“În cadrul întâlnirii au existat discuţii punctuale cu privire la evoluţia Complexului Energetic Oltenia, în condiţiile în care, în şedinţa de marţi, 12 aprilie, membrii Grupului de lucru Lignit din cadrul Comitetului, din care face parte şi conducerea CEO, au prezentat un raport sumar, incomplet.

Membrii Comisiei nu au putut furniza informaţii complete cu privire la elementele de fundamentare a planului de acţiune în sectorul lignitului şi nici măsurile necesare pentru a se atinge strategia de dezvoltare pe viitor.

În această situaţie, Ministerul Energiei aşteaptă din partea Complexului Energetic Oltenia să prezinte, în cadrul Comitetului  de Coordonare de marţi, 19 aprilie, elementele care n-au fost prezentate până acum, deşi au fost solicitate în cadrul reuniunilor anterioare.

Suplimentar, conducerea ministerului aşteaptă finalizarea discuţiilor la nivelul conducerii CEO asupra planului de dezvoltare pe termen mediu şi lung şi iniţierea unui dialog corect cu partenerii sociali, în procesul de implementare al acestui plan.

Conducerea ministerului doreşte să reamintească faptul că numirile pe posturile de conducere la nivelul CEO trebuie să ţină cont strict de criteriile de meritocraţie şi cade în sarcina conducerii să asigure buna desfăşurare, în termeni de transparenţă, a acestui proces. Implicarea Complexului Energetic Oltenia în orice joc cu tentă politică este de rău augur pentru siguranţa locurilor de muncă, dar şi pentru funcţionarea corectă a societăţii.

Conducerea ministerului îi atrage atenţia directorului general interimar, Laurenţiu Ciobotărică, asupra faptului că are o responsabilitate directă în ceea ce priveşte buna administrare a societăţii.

Ca urmare a rapoartelor care vor fi prezentate, marţi 19 aprilie, în cadrul Grupului de lucru Lignit din Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră, conducerea Ministerului Energiei se va deplasa, miercuri, la sediul Complexului Energetic Oltenia, pentru o şedinţă cu managementul societăţii şi cu membrii Consiliului de Supraveghere”, a transmis ministerul într-un comunicat de presă.

 

 

 

Politica