sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Colegiu naţional militar, la Craiova

Craiova va avea, din nou, şcoală militară. Ministerul Apărării Naţionale a anunţat înfiinţarea unui colegiu naţional militar, la Craiova, începând cu anul şcoal 2016-2017.

Colegiul va funcţiona într-una dintre clădirile Armatei. Potrivit unor surse din sistem, au existat discuţii cu Inspectoratul Școlar Judeţean Dolj (ISJ) în vederea deschiderii colegiului militar într-una dintre locaţiile ISJ. Nu s-a ajuns însă la o înţelegere aşa că ar urma ca instituţia de învăţământ să funcţioneze în clădirea comandamentului de instrucţie al Batalionului de Comunicaţii şi Informaticii din Craiova.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că la colegiul ce va fi înfiinţat la Craiova începând cu anul şcolar 2016-2017 sunt scoase la concurs 120 de locuri, dintre care 100 pentru băieţi şi 20 pentru fete.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este un lucru extraordinar de bun pentru Armată, pentru Craiova, pentru Oltenia şi pentru generaţia tânără. Sunt copii foarte buni la noi aici, în Oltenia. Noi le întocmim dosarele pentru colegiile militare naţionale de la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung şi sunt copii foarte buni. Am avut o rată de promovare, de admitere la colegiile naţionale foarte bună. Avem de unde să recrutăm. Recrutarea este în desfăşurare”, a declarat colonelul Gabriel Toma, Comandantul Centrului Militar Zonal Dolj.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat că va veni cu mai multe detalii referitoare la colegiul de la Craiova în zilele următoare.

Informaţiile privind calendarul activităţilor de recrutare şi selecţie vor fi publicate în timp util, pe pe site-ul ministerului, la adresa: https://recrutare.mapn.ro/

Criteriile de recrutare, probele de selecţie şi admitere, precum şi calendarul desfăşurării concursului de admitere a candidaţilor sunt deja publicate pe site.

Între timp, tinerii care vor să urmeze o carieră militară sunt aşteptaţi să îşi depună dosarele de înscriere la Centrul Militar Zonal Dolj.

Craiova a mai avut o astfel de şcoală, Liceul Militar "Tudor Vladimirescu", care a funcţionat până în 1998.

 

 

Politica