vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doliu naţional în România. Uniţi împotriva urii!

Ziua de 24 martie a fost declarată zi de doliu naţional, în semn de solidaritate cu victimele atentatelor de la Buxelles, în România este doliu naţional.

Drapelele vor fi coborâte în bernă, iar Guvernul a solicitat posturilor de radio şi de televiziune să îşi adapteze, joi, programele corespunzător acestei zile de doliu.

"Este un semn de omagiu şi de solidaritate pentru capitala Europei, pentru locuitorii capitalei Europei şi un semn care arată această solidaritate pe care şi Guvernul României şi România o au față de partenerii noştri europeni de la Bruxelles, dar nu numai", a mai spus Suciu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Atentatele de la Aeroportul Internațional Zaventem şi de la stația de metrou Maelbeek din Bruxelles, comise la 22 martie, s-au soldat până acum cu cel puțin 31 de morți şi 260 de răniți. Între răniţi se află şi patru români.

Jurnaliştii craioveni, care se aflau în delegaţie în Bruxelles, s-au întors aseară, teferi, acasă.

După ce marţi a stat, ieri, „inima” Uniunii Europene a început din nou să bată. Timid.

Circulaţia cu transportul în comun a fost reluată pe unele rute, iar magazinele au fost deschise. Oamenii aflaţi în Bruxelles au dus flori şi lumânări la intrarea în staţia de metrou unde a avut loc explozia de marţi.

Atacurile din Bruxelles, revendicate, marţi după-amiaza, de către gruparea Statul Islamic (SI), au avut loc la patru zile după capturarea, la Molenbeek, a lui Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor dintre teroriştii care au comis atentatele de la Paris, din13 noiembrie, soldate cu 130 de morţi.

Atacatorii de la Bruxelles sunt cetăţeni belgieni. Doi dintre ei sunt frații Khalid şi Ibrahim El Bakraoui. Unul s-a aruncat în aer pe Aeroportul Zaventem, iar celălalt la staţia de metrou Maelbeek.

Al treilea suspect, care ar avea legătură cu atentatul comis, marți, pe Aeroportul Internațional Bruxelles-Zaventem, Najim Laachraoui, este căutat de autorităţi.
 

Ana-Maria Constantinescu


31 de morți și peste 200 de răniți, printre care și patru români este bilanțul tragediei de ieri, din capitala Belgiei. Astăzi, la o zi după atentatele teroriste, oamenii își manifestă solidaritatea. 

Corespondentul nostru la Bruxelles, Lucian Sandu, ne-a trimis fotografii și ne-a informat cu privire la ceea ce se întâmplă acum, în inima Europei.   

„S-a dat drumul la metrou pe unele rute, s-a reluat circulația autobuzelor, iar magazinele s-au deschis. Oamenii s-au strâns la intrarea de la metroul unde a avut loc explozia de ieri. În semn de solidaritate și unitate, cei prezenți s-au ținut de mâini și au mers în cerc în jurul locului unde erau depuse flori și lumânări. La final au aplaudat. În acel loc erau prezenți constant, câteva sute de oameni. 

La una dintre intrările la metrou toată lumea este controlată la bagaje, nu contează ce fel de religie are, dacă este bărbat sau femeie”, transmite Lucian.  

Tot de la el am putut afla că în hotelul în care au fost cazați jurnaliștii români s-a pus un detector de metale la intrare, iar o persoană face verificări. 

Guvernul de la București a decretat ca ziua de mâine, 24 martie, să fie zi de doliu național și în România, în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles.  

 

 

Politica