luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Straton, câştigul Craiovei

În pauza de iarnă, conducerea CSU Craiova a decis să reducă din cheltuieli şi a renunţat la o serie de jucători cu salarii peste medie. Printre cei vizaţi a fost şi goalkeeper-ul titular, Cristian Bălgrădean, iar decizia nu a afectat deloc buturile noii echipe din Bănie. Din contră, s-a dovedit una foarte bună mai ales pentru portarul ales să-l înlocuiască. Cătălin Straton a demonstrat că se poate pune bază pe el încă din puţinele partide în care a fost introdus de la sosirea sa la Craiova, în 2014. De fapt, până în această primăvară, portarul provenit de la centrul de copii şi junior ai Rapidului evoluase decât în două partide de campionat şi câte una în Cupa României şi Cupa Ligii.

În aces an, Cătălin devenit titular incontestabil, rezervele sale fiind doi puşti de la juniorii centrului craiovean, a jucat în toate cele şase meciuri şi a primit doar trei goluri, niciunul neputând să-i fie imputat, fiind practic omul din spate care dă încredere defensivei. A încasat gol de la Pandurii, în remiza de la Severin, scor 1-1, acasă cu CFR Cluj, rezultat 0-1 şi la Chiajna. În rest, a apărat cu succes poarta pentru CSU, remarcându-se în câteva rânduri, iar la ultimul joc, cel cu Poli Timişoara, a avut şi şansă la bara lui Ovidiu Popescu, pentru că, de ce nu, norocul este parte din viaţa unui portar.

Ajuns la 27 de ani, pe care îi va împlini în 9 octombrie, Straton poate spune că a ajuns la maturitate şi că este deja certitudine pentru buturile craiovene la prima echipă, după ce sezonul trecut, Cătălin a contribuit consistent la promovarea satelitului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un atu pentru portarul celor de la CSU este şi caracterul acestui, fiind unul dintre cei mai devotaţi componenţi ai actualei echipe, iar mărturie sunt chiar vorbele acestuia din preambulul disputei de la Chiajna: “Dacă mâine conducerea mi-ar oferi un contract, aş semna şi pe 10 ani cu Craiova”.

De-a lungul carierei, Straton a evoluat pentru Rapid, FC Vaslui şi CSU Craiova, iar în momentul de faţă este cotat de site-ul specializat Transfermarket la 200.000 de euro.

 

Politica