sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Caraula, fără primar

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a anunțat că a emis joi, 17 martie 2016, Ordinul privind constatarea încetării de drept înainte de termen a mandatului de primar al comunei Caraula al domnului Ştefan Vancea.

"Emiterea ordinului au avut la bază Rapoartele de evaluare nr. 26959/G/II/2013, respectiv 26962/G/II/2013, cât şi decizia irevocabilă nr. 3877/03.12.2015 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Dolj.

Agenția Națională de Integritate a constatat că în iunie 2013, „existența conflictului de interese administrativ și a stării de incompatibilitate în cazul lui Vancea Ştefan, primar al comunei Caraula, judeţul Dolj“, respectiv că „starea de incompatibilitate și cea de conflict de interese au intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, precum și a emiterii unor acte administrative de pe urma cărora au existat foloase materiale pentru persoanele evaluate, contrar prevederilor legale“, scrie nouapresa.ro. În perioada iunie 2008 – aprilie 2012, Ştefan Vancea a deținut atât funcția de primar, cât și pe cea de administrator al societăților comerciale VANAMY COM SRL și RV SAT SRL, și a emis/încheiat/întocmit și supus aprobării, în calitate de primar, mai multe acte administrative de pe urma cărora a beneficiat de foloase materiale, a mai arătat ANI. În plus, Ștefan Vancea este trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de fostul viceprimar Victor Șandru și de secretarul Primăriei Caraula, Aurel Matara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Raportul ANI a rămas definitiv.

 

spot_img
spot_img

Politica