vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halep, în picaj

Dacă anul trecut era una dintre cele mai de temut tenismene ale lumii, începutul acestui an a făcut din leoaica Simona Halep o felină mult mai timidă, care nu îşi mai atacă cu aceeaşi dominare adversarele. Meciuri slabe, eliminări premature, joc nesigur, asta a arătat jucătoarea româncă în turneele disputate până acum în anul 2016. Ultima performanţă negativă a fost înregistrată de Halep la turneul de la Doha (Qatar), unde a fost eliminată, marţi seara, în turul doi al competiţiei. Aflată pe locul patru în clasamentul mondial înainte de startul turneului, românca a întâlnit în a doua rundă ocupanta locului 118, rusoaica Elena Vesnina. După un prim set adjudecat de sportiva noastră într-o manieră dificilă, cu scorul de 7-6 (7-1), jucătoarea originară din Rusia a preluat controlul meciului şi s-a impus în următoarele două seturi, cu 6-4 şi 6-1. Eşecul Simonei Halep a durat 2 ore şi 21 de minute, iar pe durata partidei românca a servit trei aşi şi a făcut 6 duble greşeli, având de asemenea un serviciu slab. Aceasta a fost a doua confruntare între Halep şi Vesnina. În 2011, românca a câştigat la Auckland, pe suprafaţă hard.

Într-o continuă decădere

Nimic nu a mers bine pentru Simona în acest debut de an. Acuzând probleme medicale, s-a retras în luna ianuarie de la turneul de la Brisbane. A urmat o calificare până în semifinalele turneului de la Sydney, ca mai apoi în cadrul competiţiei Australian Open să piardă din primul tur, în faţa chinezoaicei Shuai Zhang cu scorul de 6-4, 6-3. În continuare, Halep a venit în ajutorul echipei României la Fed Cup, pentru întâlnirea cu Cehia din sferturile de finală ale Grupei Mondiale, unde nu a avut o evoluţie prea strălucită, cedând în faţa Karolinei Pliskova şi câştigând contra Petrei Kvitova. Tricolorele au fost eliminate din competiţie şi trimise la baraj în urma înfrângerii cu reprezentativa cehă. La Dubai, Halep a ieşit din nou după primul meci disputat în competiţie, fiind învinsă de Ana Ivanovic cu 7-6, 6-2. Acum, după înfrângerea suferită şi la Doha, sportiva originară din Constanţa a căzut în clasamentul mondial pe locul cinci. În decurs de aproximativ două luni, românca a ajuns de pe poziţia secundă cu trei locuri mai jos. Este pentru prima data, în ultimii doi ani, când Halep păşeşte în afara primelor patru clasate la nivel mondial. Pentru participarea la Doha, românca va primi 60 puncte în clasamentul WTA şi 15.185 de dolari. Turneul WTA de la Doha (Qatar), de categorie Premier 5 (900 de puncte pentru campioană), este dotat cu premii totale în valoare de 2.818.000 de dolari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Monica Niculescu a ajuns în şaisprezecimi

Dacă Simona Halep nu a putut trece mai departe de turul doi al competiţiei de la Doha, o altă sportivă din România a obţinut calificarea în următoarea rundă a turneului din Qatar. Monica Niculescu s-a impus, marţi seara, în turul doi, în faţa Jelenei Jankovic, cu scorul de 3-6, 6-4, 7-5. Românca a trecut de tenismena în vârstă de 30 de ani în 2 ore şi 46 de minute de joc. Pe durata meciului, Niculescu nu a reuşit niciun as şi nu a făcut nicio dublă greşeală. Ambele sportive au avut probleme cu propriul serviciu. Câte zece game-uri de fiecare au pierdut jucătoarele când s-au aflat la serviciu. Altfel, a fost a şaptea întâlnire între Niculescu şi Jankovic. Sportiva din Serbia conduce la întâlniri directe cu 5-2, dar Niculescu a câştigat ultimele două meciuri. Pentru victoria obţinută, românca va primi 105 puncte în clasamentul WTA şi 29.580 de dolari. În şaisprezecimile competiţiei, Niculescu a întâlnit-o, ieri, după închiderea ediţiei, pe Agnieszka Radwanska, a treia clasată la nivel mondial.

 

 

Politica