luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Creşte numărul cazurilor de gripă în Olt

Numărul cazurilor de gripă confirmate la nivelul judeţului Olt a ajuns la 24. Conform ultimului raport al Direcţiei de Sănătate Publică Olt, recent au fost confirmate cinci noi cazuri.

Numărul afecţiunilor respiratorii acute şi al pneumoniilor raportate de cabinetele medicale din judeţ (medici de familie, ambulatorii şi spitale) se menţine în media ultimelor trei săptămâni, spun reprezentanţii DSP. 76 de pacienţi afectaţi de infecţii acute respiratorii (din 1.151) şi 106 diagnosticaţi cu pneumonie (din 450) au fost spitalizaţi în cursul săptămânii trecute.

Inistitul Cantacuzino a confirmat prezenţa virusului gripal tip A, subtip H1 (gripa pandemică 2009) la trei pacienţi, iar în alte două cazuri este vorba de virusul tip A (urmând să se stabilească subtipul).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Două dintre cazurile spitalizate iniţial la Slatina au necesitat transferul la spitale din Bucureşti. Din fericire, nu s-a înregistrat niciun deces.

Cei cinci pacienţi pentru care s-a confirmat gripa sunt din patru localităţi ale judeţului şi au vârste cuprinse între 26 şi 75 de ani: V.E. este din Mărunţei, are 38 de ani, şi este salariat al societăţii Dragon Star Curier din Slatina;  S.F. este din Izvoarele, are 57 de ani, fără ocupaţie; S.A., are 53 de ani, este fără ocupaţie, din Balş; E.A., are 26 de ani, este din Slatina şi este salariată a societăţii Natural Slatina; T.C.I.M., are 75 de ani, este pensionar, din Slatina.

Conducerea SJU Slatina a decis să menţină măsura de restricţionare a accesului în spital, încă de săptămâna trecută hotărându-se interzicerea vizitelor la Neonatologie, Pediatrie, Boli Infecţioase, Anestezie şi Terapie Intensivă şi Chirurgie şi program de vizită 15,00 – 20,00 în celelalte secţii, cu limitarea vizitei la 10 minute şi accesului unui singur vizitator/pacient.

Politica