joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarm venit din Afganistan, medaliat

Claudiu Ogăşanu, un subofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți se numără printre cei 33 de jandarmi și polițiști români,  care au format al VIII-lea contingent al Ministerului Afacerilor Interne în Afganistan,  la o misiune a NATO de tip Resolute Support Mission. Misiunile au fost de pregătire, consiliere și mentorat la nivel strategic, militarii români provenind din structuri de ordine publică, pază, relații internaționale, resurse umane, logistică, iar polițiștii fiind specializați în criminalistică și antidrog. Pe durata misiunii(21 ianuarie-28 decembrie 2015) contingentul a fost dislocat în Kabul. La întoarcerea din misiune, cei 33 de membrii ai contingentului(28 de jandarmi și 5 polițisti) au primit medalia de onoare a Ministerului Afacerilor Interne cu însemn de război, în semn de apreciere a contribuției la promovarea intereselor României, în calitatea de stat NATO, la gestionarea situației de securitate din Afganistan. Ceremonia a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Intene, unde ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, s-a întâlnit cu  jandarmii și polițiștii români, membri ai contingentului, recent întors din Afganistan.

,,Vă cer să fiți mândri că faceți parte dintre cei aproximativ 400 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care începând cu anul 2007 au desfășurat misiuni în Afganistan, și cred că pentru fiecare dintre dumneavoastră această misiune înseamnă o experiență valoroasă pe care mă aștept să o valorificați și cu ceilalți colegi”, a spus ministrul Petre Tobă.

Ministrul Afacerilor Interne a menționat importanța misiunii desfășurate de jandarmii și polițiștii români în Afganistan, în contextul responsabilităților asumate de România ca stat membru al unor importante organizații internaționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Indiferent că reprezentați Jandarmeria Română sau Poliția Română, în cadrul acestor misiuni, dumneavoastră ați fost acolo reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și ai României”, a subliniat ministrul Petre Tobă, care i-a asigurat totodată, de întreaga apreciere a sa și a conducerii MAI pentru reușita acestei misiuni.

Plutonier major Claudiu Ogăşanu, care s-a aflat la prima misiune internațională își desfășoară în prezent activitatea în cadrul Detașamentului Mobil al Jandarmeriei Mehedinți.

 

Politica