luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Poliţist local, bătut în misiune, la un pas de moarte

Aflat cu un coleg pe patrula de noapte, agentul Constantin Barbu de la Poliţia Locală Severin a intervenit pentru aplanarea unui conflict stradal dintre mai mulţi tineri. Unul dintre aceştia l-a lovit cu pumnul în plină figură pe omul legii aşa de tare încât acesta s-a prăbuşit la pământ şi nu s-a mai ridicat. El se află în preznt în comă la un spital din Craiova şi se zbate între viaţă şi moarte.

Un poliţist din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale Drobeta Turnu Severin se află în stare gravă  la spitalul Din Craiova, în comă de gradul al II-lea, după ce a fost lovit puternic cu pumnul în faţă de un tânăr din municipiu. Poliţistul local Constantin Barbu are 57 de ani şi lucrează în cadrul Poliţiei Locale de 14 ani. El se afla în timpul serviciului cu un coleg pe patrulă şi fusese solicitat să intervină în miez de noapte în aplanarea unui scandal stradal izbucnit între mai multe persoane. Din primele cercetări a reieşit că poliţistul se afla de serviciu în noaptea de luni spre marţi în patrula de Ordine Publică a Poliţiei Locale din Drobeta Turnu Severin. Un echipaj al poliţiei fusese solicitat la faţa locului pentru a aplana un conflict care izbucnise în apropierea unui bar. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1:58, la intersecţia străzilor Cicero cu Semenic din Drobeta Turnu Severin. Un taximetrist a sunat la Poliţia Locală, solicitând o patrulă întrucât la intersecţia străzilor Cicero cu Adrian izbucnise o altercaţie între mai mulţi tineri în faţa unui bar. Nici nu au apucat să stea de vorbă cu indivizii, patru la număr, că unul din ei i-a pus piedică unuia dintre poliţişti, iar un alt agresor l-a lovit pe agentul Barbu Constantin cu pumnul în faţă. Agentul a căzut din picioare secerat de lovitura extrem de violentă, pierzându-şi cunoştinţa. Poliţiştul a fost transportat la Spitalul de Neurochirugie din Craiova, în stare foare gravă, în comă de gradul II.

,,În urma unei sesizări telefonice primite la dispeceratul nostru în data de 2 februarie, ora 1.58, un taximetrist solicita un echipaj pe strada Cicero cu Adrian pentru că exista o altercaţie între mai mulţi tineri. Când echipajul s-a deplasat la faţa locului, grupul de tineri a fost identificat la intersecţia străzilor Cicero cu Semenic. În momentul în care s-a trecut la legitimarea lor, unul dintre ei a devenit recalcitrant şi într-o primă fază a vrut să fugă, dar ulterior a revenit şi l-a lovit pe colegul nostru cu pumnul în faţă. În acel moment şi-a pierdut cunoştinţa, a fost preluat într-o primă fază de un echipaj de la SMURD la Spitalul din Turnu Severin, după care a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Craiova”, a declarat Luria Mărţuică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale din Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

După ce poliţistul a căzut la pământ, cei patru tineri au urcat într-o maşină şi au plecat în trombă de la faţa locului. Celălalt poliţist a reţinut numărul de înmatriculare al autoturismului şi în felul acesta poliţiştii de la IPJ Mehedinţi, în urma verificărilor efectuate, i-au identificat în scurt timp pe agresori. Toţi au fost săltaţi şi audiaţi la sediul poliţiei. Este vorba de patru tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani. Cel care l-a lovit pe agentul de poliţie Constantin Barbu este un un tânăr de 26 de ani, B.M.I, cu domiciliul în Schela Cladovei, un cartier mărginaş al municipiului Drobeta Turnu Severin. În funcţie de evoluţia stării de sănătate urmează să se facă încadrarea juridică a faptei agresorului. Pentru început se pare că încadrarea juridică este aceea de tentativă de omor. Tot în funcţie de starea victimei şi de alte circumstanţe agravante nu este exclus ca bătăuşul de poliţişti să fie arestat preventiv. Şi ceilalţi amici ai lui vor răspunde în faţa legii, în funcţie de gradul de vinovăţie”, au anunţat oficiali din cadrul IPJ Mehedinţi.

 

Politica