marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au depus cererile de finanţare pe programul IPA cu Serbia

Începutul lunii februarie a reprezentat pentru Consiliul Judeţean Mehedinţi perioada limită pentru depunerea cererilor de finanţare pe Programul IPA de Cooperare România-Serbia. Consiliul Judeţean Mehedinţi a depus 9 proiecte care vizează investiţii în judeţ, iar cel mai important obiectiv, în sesiunea aceasta de finanţare, este reabilitarea şi modernizarea Stadionului ”Dr. Angelescu”, fostul ”1 Mai”, cum este el cunoscut printre severineni, un complex sportiv care trebuie inclus în circuitul competiţional şi care ar fi singura bază sportivă unde tinerii, elevii şcolilor şi liceelor din Drobeta Turnu Severin, asociaţiile sportive ar avea acces. Valoarea investiţiei este de aproape 1,6 milioane de euro, cu o durată de implementare de 16 luni. Peste 1,3 milioane euro provin din fonduri europene, peste 200 mii euro provin de la bugetul de stat, în timp ce cota de cofinanţare de la bugetul judeţului este de 2%, adică 31.696 euro.

,,Susţinem activităţile sportive, dar în egală măsură considerăm că, pentru dezvoltarea unei comunităţi, educaţia este vitală. În consecinţă am depus un proiect denumit ”Tinerii gardieni ai naturii” care implică reabilitarea şi amenajarea imobilului Școala Generală cu cls. I-IV din localitatea Podeni ca sediu al activităţilor extraşcolare organizate printr-o tabără de cercetaşi. În primul rând ne propunem ca elevii din întreg judeţul Mehedinţi să fie informaţi şi conştienţi cu privire la protecţia şi utilizarea durabilă a resurselor naturale într-un mod conştient şi moderat în vederea formării unui comportament civic responsabil al generaţiilor viitoare. Este un alt mod de a învăţa, unul care stimulează creativitatea şi atractivitatea către activităţi şcolare, către învăţătură, în rândul celor mici. Valoarea proiectului din Podeni se ridică la peste 1,3 milioane de euro, de la bugetul de stat fiind necesari 174.000 euro, iar de la bugetul local 26.786 euro”, a declarat preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Acesta a mai spus că instituţia pe care o reprezintă pune accent şi pe potenţialul turistic al judeţului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Nu rămânem închistaţi în filmuleţe de promovare şi poze care prezintă generozitatea naturii, ci ne implicăm în dezvoltarea infrastructurii turistice, construim şi asfaltăm drumuri care completează circuitele turistice şi asigură accesul la obiectivele cele mai relevante, cum ar fi în acest caz, peştera Topolniţa. Nu ne oprim aici şi dezvoltăm serviciul Salvamont şi realizăm trasee montane omologate cu tot ce înseamnă acest lucru la standarde europene, inclusiv prin construirea unor refugii montane. Valoarea totală a cererilor de finanţare pe Programul de cooperare România-Serbia a ajuns la o sumă de peste 10 milioane de euro, bani pe care ne dorim să îi investim în dezvoltarea judeţului nostru.

Utilizarea fondurilor europene este una dintre soluţiile promovate şi la nivel naţional pentru dezvoltarea României, iar eu, ca preşedinte de Consiliu Judeţean, mă bucur că suntem o echipă care reuşim să implementăm acest principiu. Bineînţeles, atragerea de fonduri europene şi concentrarea pe proiecte de investiţii presupune foarte multă muncă şi le mulţumesc colegilor mei pentru efortul extraordinar depus. Începem anul în forţă şi să nu uităm că după selecţia proiectelor urmează la fel de multă muncă şi dedicare pentru realizarea acestora”, a mai declarat preşedintele CJ Mehedinţi, Aladin Georgescu.

 

Politica