duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se deschide o nouă piaţă agroalimentară în Craiova

Consilierii locali se întâlnesc joi, 28 ianuarie, pentru a vota Proiectul de hotărâre privind aprobarea Contractului de concesiune având ca obiect terenul ce aparține domeniului public al municipiului Craiova, situat în str. Tabaci, nr. 2. 

Primăria Craiova va concesiona un teren în suprafaţă de 1.241 mp, situat în strada Tabaci, pe care urmează să se construiască o piaţă agroalimentară. 
Contractul de concesiune va avea o durată de 15 ani şi se va încheia între municipiul Craiova, prin Consiliul Local al Municipiului Craiova, şi S.C. CUTURE BY AMC S.R.L. şi va avea ca obiect terenul aparţinând domeniului public al municipiului Craiova. 
Prin Hotărârea din 29.05.2014, Consiliul Local al Municipiului Craiova a aprobat concesionarea, prin licitaţie publică, pe o perioadă de 15 ani, a terenului proprietatea publică a municipiului Craiova din strada Tabaci.
Prin Hotărârea nr. 607/27.11.2014, s-a aprobat efectuarea Studiului de Oportunitate, iar pe baza datelor existente, s-a aprobat Caietul de sarcini şi Documentaţia de atribuire a contractului de concesiune. Redevenţa minimă şi modul de calcul al acesteia au fost aprobate prin Hotărârea din 28.08.2014 a Consiliul Local al Municipiului Craiova, preţul minim de la care se porneşte licitaţia fiind de 3,07 lei/mp/lună – fără TVA. De asemenea, pentru punerea în aplicare a prevederilor hotărârilor mai sus indicate, printr-o dispoziţie din 27.02.2015 a Primarului Municipiului Craiova, s-a constituit Comisia de evaluare a ofertelor. 
Câştigătoare a contractului de concesiune, având ca obiect terenul proprietatea publică a municipiului Craiova, în suprafaţă de 1.241 mp, situat str. Tabaci, nr. 2, C.F. nr. 53383, în vederea construirii unei pieţe agro – alimentare, este oferta depusă de către ofertantul Dogaru Mihai Cristian administrator al S.C. CUTURE BY AMC S.R.L. Societatea ar urma să plătească primăriei 14 lei/mp/lună, fără TVA. 
Conform caietului de sarcini, terenul care urmează să fie concesionat are acces la stradă şi are următoarele utilităţi: apă potabilă, energie electrică, canalizare, fiind situat în apropierea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. 
Pe terenul care face obiectul concesioării va fi ridicată o construcţie împărţită pe funcţiuni având ca obiectiv important o hală pentru vânzarea produselor agro-alimentare ce va cuprinde următoarele spaţii: spaţii vânzare legume-fructe, zonă administrativă, grupuri sanitare, zonă vânzare flori, zonă vânzare ouă, zonă vânzare produse lactate. 
De asemenea se vor prevedea 12 spaţii comerciale şi unităţi de alimentaţie publică (categoria I şi lux). Pentru acesul persoanelor cu dizabilităţi se va prevedea o rampă cu înclinaţia de 8% şi se vor amplasa locuri de parcare în conformitate cu funcţia propusă.

Politica