vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CEO- Pierdere de aproape un miliard de lei, în 2015

Complexul Energetic Oltenia a înregistrat anul trecut o pierdere estimată de 895 de milioane de lei. 725 milioane de lei sunt pierderi din exploatare. Anunţul a fost făcut de Directorul general interimar al CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, în cadrul unei conferinţe de presă la care a participat şi consilierul ministrului Energiei, Valeriu Ivan. 

Pe de altă parte, Ministerul Energiei a venit cu precizări la solicitarea ziarului Pandurul, cu privire la punctul din programul ministrului Vlad Grigorescu referitor la privatizarea Complexului Energetic Oltenia, punct care a generat dezbateri aprinse în Gorj.
"Complexul Energetic Oltenia nu va fi privatizat integral. Statul este şi va rămâne acţionar majoritar la această societate de importanţă strategică. Reamintesc faptul că strategia de privatizare a Complexului Energetic Oltenia este aprobată încă din anul 2013 şi priveşte listarea pe Bursă, printr-o ofertă publică iniţială, a unui pachet de 15% din acţiunile Complexului. Rolul acestei listări este de a transforma CEO în ceea ce merită să fie, mai exact o perlă a sectorului energetic din România, prin asigurarea locurilor de muncă, eficientizarea economică şi retehnologizarea unităţilor de producţie. Discuţiile de la Gorj, din ultimele zile, nu au niciun fundament. Am spus clar şi repet! Susţin cărbunele românesc. Şi m-am bucurat să văd că aceste principii şi obiective sunt împărtăşite şi de reprezentanţii Gorjului în Parlamentul României. Cu toţii ne dorim păstrarea locurilor de muncă într-o companie eficientă, pe care sistemul energetic naţional se poate sprijini", este punctul de vedere al ministrului Grigorescu.

 

Politica