duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

A furat o mașină pornită, cu două arme de vânătoare în ea

Și hoț și negustor. Un tânăr de 22 de ani din Negoi a furat ieri, o mașină ce îi aparținea lui M.DUMITRU, 46 de ani, din Catane. Mașina fusese lăsată pornită, iar interiorul ei se aflau două arme de vânătoare ambele calibru 16 mm precum și o centură cu 10 cartușe, deţinute legal de M.DUMITRU şi B.DORIN, 45 de ani, din aceeași localitate pe care cei doi vânători le lăsaseră in autovehicul după ce se întorseseră, de puțin timp, de la partidă de vânătoare legal organizată. 

 În urma investigațiilor efectuate, în jurul orei 02.00, polițiștii din Băilești au identificat, în trafic, autoturismul sustras, la volan fiind D.DRAGOS, 22 de ani, din Negoi, Dolj, care nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Băilești unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au stabilit faptul că tânărul, care se afla sub influența băuturilor alcoolice și în ciuda faptului că nu avea permis de conducere, a furat autoturismul, din localiatea Negoi, iar armele descoperite în interiorul vehiculului le-a vândut unui doljean din localitatea Ghidici.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma unei percheziții la domiciliul lui M.MARIAN, 37 de ani, cel care a cumpărat armele, acestea au fost găsite împreună cu cele 10 cartușe, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru suspectul D.DRAGOS, fiiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, conducere sub influența băuturilor alcoolice, conducere fără permis şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase vor lua măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor de vânătoare pentru cei doi vânători, întrucât aceștia au manifestat neglijență în păstrarea armelor și munițiilor.

Cercetat în acest dosar este și doljeanul din localitatea Ghidici care a cumpărat armele și muniția pentru sâvârșirea infracțiunii de deținere ilegală de arme și muniții.

 

spot_img
spot_img
Articolul precedent
Articolul următor

Politica