duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Tânărul cu tricolorul mobilizează poporul. 10 lei, pentru Spitalul Judeţean din Craiova

Mihai Jitianu, cunoscut ca tânărul care a promovat tricolorul românesc în toate ţările în care a ajuns, a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru renovarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova. Este cunoscut faptul că, deşi autorităţile judeţene au făcut şi fac unele investiţii în această unitate spitalicească, mulţi dintre pereţii clădirii au tencuiala căzută şi mucegai, iar grupurile sanitare sunt infecte.

Tânărul a decis să nu mai aştepte după autorităţi şi să-şi asume responsabilitatea. Astfel, începând de duminică, în 60 de zile încearcă să strângă cât mai mulţi bani pentru spitalul din Craiova. Îşi roagă toţi prietenii să contribuie cu 10 lei şi să roage alţi prieteni să facă acelaşi lucru.

„Îmi este imposibil să cred că sunt singurul român care vrea că România să se schimbe… Care visează la o ţară în care oamenii să se susţină între ei şi să se ajute la nevoie! Vreau să renovăm un spital din România. Am decis să fac asta pentru că m-am săturat să aştept ca alţii să o facă pentru mine. M-am săturat să văd cum oamenii se revoltă doar pe Facebook că nu avem spitale şi că nu avem şcoli. M-am săturat de politicieni care, vă spun sincer, cred că vor doar să îşi umple buzunarele şi să aprobe proiecte doar spre folosul lor personal. Aşadar, vreau să îmi rog toţi prietenii să contribuie cu 10 lei şi să roage alţi prieteni să facă acelaşi lucru. În ultima perioadă am făcut un sondaj de opinie. I-am întrebat pe toţi dacă ar dona 4 lei pentru renovarea unui spital. 99 la sută au zis că desigur, că ce-s 4 lei (că cine n-ar da, că mai mult dai la un parcagiu. Că e un bilet la loto şi că nu vor mai juca o lună la loterie. Că pe un pachet de ţigări donează de 3 ori suma cerută. Că e prea puţin şi că ar trebui măcar 10 lei donaţi),” spune Mihai Jitianu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Campania se desfăşoară pe site-ul de strângere de fonduri  www.sprijina.ro. Suma ţintă este îndrăzneaţă- 2 milioane de lei (RON). În două zile, s-au adunat peste 6.000 lei.

Banii vor ajunge la ONG-ul „Hai să ajutăm” care se va ocupa de achiziţia de materiale necesare pentru renovări în Spitalul de Urgenţă din Craiova.

Pe de altă parte, persoanele juridice sunt îndemnate să redirecţioneze 20% din impozitul pe profit către această cauză. Amănunte pot fi găsite pe site-ul www.haisaajutam.ro.

 

 

spot_img
spot_img

Politica