duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Dacian Cioloș, premier al României

Dacian Cioloș este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis.

Președintele României a declarat în urmă cu puțin timp că: "în această etapă, pentru a rezolva problema guvernării și pentru a avea garanția că vom avea o îmbunătățire  a clasei politice este nevoie de un ministru independent, o persoană curată, integră, care a dovedit că știe să gestioneze sisteme și situații complicate".

Iohannis a mai spus că este nevoie ca partidele politice să își facă curățenie și să scape de corupți, să nu îi mai promoveze în funcții. Acesta a mai afirmat că este nevoie și de oameni noi, dar și ca orice Guvern am avea să fie sprijinit de Parlament. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

"Societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesită o prezență publică a guvernului în așa fel încât să asigure punte între politic și societate", a spus Dacian Cioloș, adăugând că este nevoie de maturitate.

Dacian Cioloș este, în prezent, consilier special pentru securitate alimentară al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Din 2010 și până în 2014 a fost membru al Comisiei Europene, responsabil pentru agricultură şi dezvoltare rurală. În perioada iulie 2009 – ianuarie 2010 a fost șef al Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România

Dacian Cioloș a ocupat și funcția de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale între 2007 și 2008. 

 

REVENIM!

spot_img
spot_img

Politica