vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Republica Modova, fără guvern, în urma unei moțiuni de cenzură

Guvernul proeuropean din Republica Moldova, condus de premierul Valeriu Streleţ, a fost demisastăzi, printr-o moţiune de cenzură, care a fost votată de 65 de parlamentari, relatează site-ul Unimedia.info, potrivit mediafax.ro.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Valeriu Streleţ, care era susţinut în Parlament de Alianţa pentru Integrare Europeană – formată din Partidul Liberal-Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal (PL) -, a fost depusă de Partidul Socialiştilor (PSRM) şi de Partidul Comuniştilor (PCRM). Liderul PD, Marian Lupu, a declarat la încheierea dezbaterilor din Parlament că Partidul Democrat nu renunţă la strategia proeuropeană şi cere formarea, în cel mult o săptămână, a unei noi alianţe, majorităţi parlamentare şi a unui nou Guvern. Lupu a precizat că PD nu va face alianţe de stânga, informează aceeași sursă.

Moţiunea de cenzură a fost depusă în contextul mişcărilor de contestare a Guvernului proeuropean condus de Valeriu Streleţ şi al arestării fostului premier Vlad Filat, acuzat de fraude bancare şi luare de mită, relatează mediafax.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica