marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oprescu, din arestul prevenitiv, în arest la domiciliu

Curtea de Apel București a hotărât astăzi, ca primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, să fie plasat în arest la domiciliu, în dosarul în care este cercetat de DNA pentru luare de mită, informează Agerpres.

Instanța i-a admis lui Sorin Oprescu o contestație și a dispus înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile.

Pe durata arestului la domiciliu, Oprescu are mai multe obligații: să nu părăsească imobilul unde locuiește fără permisiunea organului judiciar; să se prezinte în fața DNA și a judecătorilor ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu ceilalți inculpați și martori din dosar; să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost supus unor investigații amănunțite. De asemenea, Oprescu a fost investigat imagistic cu PET Scan la un centru privat din Fundeni.

Inițial, el a fost inculpat de DNA pentru luare de mită, după care procurorii au extins urmărirea penală pentru spălare de bani, abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, și constituire de grup infracțional organizat.

Politica