miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Verificări la Asociaţia de Locatari ANL R2008

Aşa cum bine vă amintiţi, săptămâna trecută, mai exact în ziua de luni, 19 octombrie 2015, Jurnalul Olteniei le-a prezentat cititorilor săi scandalul iscat la Asociaţia de Locatari ANL R2008, de pe strada Potelu.

Pe scurt, locatarii au declarat pentru cotidianul Jurnalul Olteniei problemele apărute la conducerea asociaţiei şi faptul că nu primesc niciun fel de sprijin pentru soluţionarea acestora. Dezinteresul manifestat de preşedinte în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă craiovenii care locuiesc în acea zonă, lipsa acestuia de timp pe care ar trebui în mod normal să îl petreacă la asociaţie, bugetul asociaţiei despre care locuitorii nu ştiu mai nimic, au atras o reacţie dură a actualei conduceri, mai precis a preşedintelui Daniel Făsui.

Mai exact, în momentul în care acesta a fost contactat telefonic, nu a dorit să ofere o declaraţie, ba mai mult întreaga ,,conversaţie” s-a încheiat prin ameninţări şi închisul telefonului, lucru care nu face cinste niciunui preşedinte, chiar şi de asociaţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vă reamintesc ce a declarat la acel moment Daniel Făsui, preşedintele Asociaţiei de Locatari ANL R2008: ,,Toate ziarele care m-au vorbit de rău şi au lovit în mine au ajuns să se închidă!”.

Și aşa cum i-am propus domnului Daniel Făsui să ne trimită dreptul său la replică, acesta nu a ezitat să ne scrie pe adresa de e-mail a cotidianului Jurnalul Olteniei.

 

Drept la replică

 

,, Referitor la articolul "Telenovela fără sfârşit, la o asociaţie de locatari
din Craiova", apărut în Jurnalul Olteniei din data de 19.10.2015, doresc să
fac câteva precizări şi să aduc lămuriri vis-a-vis de activitatea
angajaţilor Asociaţiei de locatari ANL R 2008:

1. Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2015 (în care sunt cuprinse şi salariile angajaţilor asociaţiei mai sus menţionate) au fost aduse la cunoştinţă locatarilor şi au fost aprobate în Adunarea Generală desfăşurată în luna Aprilie 2015 de către toţi cei prezenţi (inclusiv domnul C-tin Buţă); PV întocmit cu această ocazie este afişat la sediul
asociaţiei şi poate fi studiat de către toţi locatarii; salariile angajaţilor nu au fost modificate în ultimii doi ani de când sunt preşedinte, iar domnul C-tin Buţă a fost informat de ori câte ori a solicitat acest lucru; vă aduc la cunoştinţă că în ultimii patru ani au fost făcute, an de an, economii faţă de estimările din bugetul de venituri
şi cheltuieli.
2. Au fost făcute adrese către RAT Craiova în vederea suplimentării capacităţii de transport pentru locuitorii din zona ANL Parc, răspunsul fiind "nu se justifică suplimentarea de mijloace de transport în comun";Am fost şi sunt disponibil atât telephonic, cât şi personal pentru orice locatar/ membru al asociaţiei, indiferent de oră; nu am fost contactat de către domnul C-tin Buţă de la Adunarea Generală în vederea transmiterii sau soluţionării unor probleme care ţin de asociaţie.
3. Sistemul de supraveghere şi pază a fost montat în perioada iunie-iulie 2015 ca urmare a prevederilor legale în vigoare care impun monitorizarea video şi contract cu o firmă de pază şi protecţie pentru intervenţie în caz de necesitate; costurile pentru achiziţia-montarea şi abonamentul lunar de intervenţie au fost aprobate în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 (faţă de bugetul aprobat, cheltuielile au fost mai mici decât cele
estimate). Vă aduc la cunoştinţă că nu sunt susţinut sau protejat de către Primăria
Craiova.
4. În ceea ce priveşte presupusa mea declaraţie telefonică "Toate ziarele care m-au vorbit de rău şi au lovit în mine au ajuns să se închidă", vă aduc la cunoştinţă că niciun ziar nu a "lovit" în mine şi nu "m-a vorbit de rău", mesajul pe care eu l-am transmis telefonic a fost că, prezentând fapte denaturate, care nu au legatură cu activitatea mea sau a asociaţiei, vă veţi discredita cum s-a întâmplat cu celelalte ziare care au publicat
declaraţii făcute de domnul C-tin Buţă.

În ceea ce priveşte activitatea Asociaţiei ANL R 2008, vă aduc la cunoştinţă că suntem între primele trei asociaţii din Municipiul Craiova, activitatea asociaţiei fiind periodic verificată de către angajaţi ai Primăriei Craiova care nu au constatat nereguli ca urmare a controalelor efectuate. Faţă de acum patru ani, când a fost schimbată structura angajaţilor asociaţiei, de la datorii către furnizori de aproximativ 200.000 RON, la
acest moment sunt făcute plăţi în avans către furnizori tocmai pentru a diminua costurile suportate de locatari. De asemenea, fosta echipă (administrator – preşedinte) condusă de către domnul C-tin Buţă a fost amendată de Primăria Craiova pentru grave nereguli
în activitatea desfăşurată în cadrul asociaţiei, iar domnul C-tin Buţă a fost amendat de către angajaţii Secţiei 2 Poliţie de nenumărate ori pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice.

Vă stau la dispoziţie pentru orice detalii şi informaţii  *pertinente* care ţin de buna desfăşurare a activităţii Asociaţiei de Locatari ANL R 2008.

În speranţa publicării dreptului meu la replică, vă mulţumesc anticipat!

Cu stimă,

Dipl. Ing. Daniel FĂSUI”

 

Control, în urma articolului apărut în cotidianul Jurnalul Olteniei

În urma publicării acestui articol în cotidianul regional Jurnalul Olteniei angajaţii Primăriei Craiova, din cadrul Serviciului de coordonare al Asociaţiilor de Locatari, au anunţat că va avea loc un control la Asociaţia ANL R2008.

,,M-au sunat de la Primărie. Să se ştie foarte clar că nu numai eu am făcut sesizări, mai mulţi locatari au cerut acest control. Chiar şi cei de la Primărie cu care am discutat mi-au zis că nu sunt singurul care se luptă. Mi s-a spus că va avea loc un control, însă va trebui să fiu şi eu prezent în acel moment. La şedinţe, dacă nu se prezintă 50+1 oameni, aceasta se suspendă. Era mare lucru când veneau 15 persoane. Angajaţii de la Primărie care se vor ocupa de control mi-au zis că vor avea nevoie de procesul verbal de la adunarea generală. Este un proces special, care poate fi cu dus şi-ntors. La şedinţă, acest proces nu s-a consemnat în faţa noastră, ci după ce am plecat noi. În procesul verbal este stipulat ce s-a discutat pe parcursul şedinţei, inclusiv bugetul. Eu am cereri prin care am solicitat salariile, bugetul şi nu mi-a pus nimeni nimic la dispoziţie. Mi-au zis doar să mă prezint la asociaţie, să descarc gestiunea. Articolul 4/ 230 spune clar că nu preşedintele are gestiunea, administratorul are acest drept”, a declarat Constantin Buţă, fost preşedinte al Asociaţiei de Locatari ANL R2008.

Articolul 4:
(1)Asociaţia de proprietari are drept scop administrarea şi gestionarea proprietăţii comune care, pe lângă drepturi, impune obligaţii pentru toţi proprietarii.
(2)Consecinţele neluării măsurilor de organizare şi funcţionare cu privire la administrarea şi gestiunea proprietăţii comune sunt în răspunderea juridică a tuturor proprietarilor sau a reprezentanţilor acestora, după caz.

 

Buţă: ,,Până în prezent, niciun control la asociaţie”

Mai mult de atât, Constantin Buţă a declarat că până în prezent nu a existat niciun control la asociaţie.

,,Deci nu a fost niciun control. Să ne arate procesele verbale. Dacă există vreun proces verbal de constatare a acestor verificări, de ce nu le publică?”, a precizat Constantin Buţă.

 

În ceea ce priveşte afirmaţia preşedintelui Daniel Făsui, cum că ,, fosta echipă (administrator – preşedinte) condusă de către domnul C-tin Buţă a fost amendată de Primăria Craiova pentru grave nereguli în activitatea desfăşurată în cadrul asociaţiei, iar domnul C-tin Buţă a fost amendat de către angajaţii Secţiei 2 Poliţie de nenumărate ori pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice”, Constantin Buţă a declarat:

,,De şase ori am fost amendat ca să-mi închidă gura, pentru tulburarea liniştii publice, deoarece ceream explicaţii la asociaţie. De către Primăria Craiova nu am fost amendat, a fost doar un avertisment, deoarece s-a produs o încurcătură din cauza administratorului”.

 

Oamenii nu-şi cunosc preşedintele

Deşi pare ciudat, există şi locatari care nu-şi cunosc preşedintele. Din spusele oamenilor, Daniel Făsui nu ar fi venit niciodată să discute cu aceştia despre problemele existente.

,, Nici nu ştiu cum arată acest om (n.r.-Daniel Făsui). N-am participat la şedinţe, pentru că degeaba particip. Ei aleg doar ce vor ei, sunt un grup restrâns. M-am supărat că l-au dat jos pe domnul Constantin Buţă, pentru că dânsul chiar se ocupa. Noi alocăm fonduri lunar pentru asociaţie, dar nu se ştie ce se face cu banii. Doar burlanele care erau în stare degradabilă s-au reparat”, ne-a mărturisit Liviu Dina Chiriţescu.

 

,,Domnul Făsui nu a venit niciodată să discute cu noi. Domnul Buţă venea la noi acasă. Noi plătim, dar nu ştim unde se duc banii. Domnul Constantin era mereu printre noi. Eu spun doar ce am văzut, nu avantajez pe nimeni. Se vedea când cineva pune suflet. Nouă ne trebuie un om de-al nostru, nu cu funcţii mari şi căruia să nu-i pese”, a povestit Mariana Dina Chiriţescu.

 

 

Politica