sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Servicii de tip Cloud Computing, pentru firmele craiovene

Firma Polisea, Microsoft România şi Camera de Comerţ şi Industrie Dolj au organziat, vineri, la Craiova, o conferinţă de presă în care au promovat serviciile de tip Cloud Computing ca “soluţii pentru productivitate, reducerea costurilor şi comunicare în afaceri sau mediul academic bazate pe tehnologii moderne”. În cadrul evenimentului au fost prezentate o serie de produse şi tehnologii inovative ce pot contribui la o scădere a costurilor IT, precum şi la eficientizarea modului de lucru şi creşterea productivităţii în rândul angajaţilor.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mediul academic, dar şi ai instituţiilor publice locale.

„Dezvoltarea noastră şi faptul că lucrăm îndeaproape cu companii străine sau companii multinaţionale mari, nevoile noastre de comunicare şi compatibilizare cu partenerii noştri au făcut să avem nevoie de o infrastructură IT puternică şi, în special, stabilă. Am urmat şi noi tendinţa din IT şi anume să ne dezvoltăm propria infrastructură informatică, dar nu a fost suficient pentru că am început să ne confruntăm cu problemele atât de cunoscute, căderile hardware. Am în vedere, pe de o parte, fiabilitatea echipamentelor utilizate, fiabilitatea conexiunilor la internet şi, o problemă, care din nefericire în România încă creează probleme, penele de energie. Din această nevoie de a ne asigura fiabilitatea sistemului nostru de comunicare şi având avantajul că am fost tot timpul aproape de tehnologia IT am aflat de aceste servicii de tip Cloud,” a declarat Dan Cherciu, managerul firmei Polisea

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Marius Dănescu, reprezentantul Microsoft România, a vorbit despre serviciul Skype for Business, care facilitează comunicarea în cadrul companiei:

“Suntem foarte orientaţi către experienţa unui utilizator de a folosi tehnologia, pentru că, până la urmă, vrem să eliminăm acea hibă de a folosi tehnologia în cadrul unei organziaţii unde utilizatorii sunt reticenţi sau nu au training, sau nu ştiu să interacţioneze cu office, word, sau o astfel de soluţie şi, atunci, Link a fost transformat în Skype for Business, pentru că a venit cu o interfaţă similară cu ceea ce foloseşte utilizatorul în mod normal acasă. Skype for Business se supune unui set de norme de securitate şi de confidenţialitate implementate în cadrul unei organziaţii dar care aduce în plus anumite funcţionalităţi de share-ing, de partajare documente, de a înregistra conversaţiile sau întâlnirile virtuale într-o companie.”

 

Dan Dorian Cherciu, IT Manager, la Polisea S.A., a vorbit despre conceptul de Cloud Computing.

„Sintetizând, Cloud Computingul este un concept ce utilizează internetul şi servere externe pentru a găzdui date şi aplicaţii. Serviciile în Cloud vă permit să utilizaţi aplicaţii fără a fi instalate local şi vă dau acces la informaţiile proprii de la orice calculator cu acces la internet. Un serviciu de tip Cloud este disponibil la cerere, de obiciei oricând utilizatorul are nevoie, la orice oră din zi şi din noapte, permite utilizatorilor să folosească cât de mult sau cât de puţin din serviciile oferite în funcţie de necesitatea lor. Serviciul este gestionat în întregime de furnizorul care oferă aceste facilităţi şi se asigură condiţiile optime de funcţionare”, a afirmat Dan Dorian Cherciu.

 

 

Politica