vineri, mai 24, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Senatori, deputaţi şi … candidaţi

Peneliștii se luptă între ei pentru primărie, pesediștii vor să aibă șef un condamnat

 

 

După ce au tras mâța de coadă multă vreme, politicienii de la Dolj au devenit acum vocali și ușor vizibili. Asta pentru că am intrat în perioada de precampanie electorală. Astfel că, au început să-și aducă aminte de electorat.

PNL-ul rămâne nehotărât în privința candidatului pentru Primăria Craiova. Pavel Badea a fost primul anunțat pentru competiție, chiar de către președintele partidului Alina Gorghiu. Apoi, partea pedelistă din PNL, de la Dolj, s-a trezit și l-a împins înainte pe Eugen Călinoiu, fost șef al Finanțelor doljene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Într-o conferință de presă susținută, vineri, la sediul PNL din Craiova, parlamentarii Mărinică Dincă și Constantin Dascălu au anunțat că cei doi menționați anterior, Pavel Badea și Eugen Călinoiu, sunt singurii membri ai partidului care s-au înscris pe listă pentru a candida la Primărie.

Sursele noastre spun însă că inclusiv Mărinică Dincă s-ar fi înscris pe listă, iar alți posibili candidați sunt Dan Cherciu și Ionuț Stroe.

Peneliștii vor face totuși sondaje de opinie „cu întrebări închise și deschise”, după cum a afirmat Dincă, sondaje în urma cărora vor decide cine le va fi candidatul pentru funcția de primar al Craiovei.

În ceea ce privește pesedeul, Lia Olguța Vasilescu, actualul edil-șef al urbei, pare candidatul sigur pentru un nou mandat. Jocurile nu s-au închis însă și totul depinde de ceea ce se întâmplă la centru. Mai în glumă, mai în serios, Olguța Vasilescu a lăsat să înțeleagă că l-ar susține pe viceprimarul Dan Dașoveanu, dacă acesta ar candida la funcția de primar.

Până atunci însă, pesedeul trebuie să-și aleagă șeful cel mare. Candidatul – Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012. Dosarul acestuia se află acum la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce procurorii au cerut să i se aplice lui Dragnea o pedeapsă serioasă. Ieri a fost primul termen, iar magistrații au amânat judecarea cauzei cu două luni, pentru ca inculpații să-și angajeze apărători.

Condamnarea lui Dragnea nu deranjează poporul pesedist, care, de altfel, susține în continuare un premier inculpat pentru 19 fapte de corupție. Așa se face că s-a anunțat susținerea lui Dragnea Liviu la șefia PSD.

Pe 25 septembrie 2015, la Opera Română Craiova, s-a întrunit Comitetul Executiv al Organizației Județene Dolj a Partidului Social Democrat. Atunci, pesediștii au votat în unanimitate pentru susținerea lui Dragnea.

„Organizaţia judeţeană DOLJ recomandă şi susţine pe dl Liviu DRAGNEA, membru PSD, să candideze pentru funcţia de Președinte al PSD la scrutinul intern pentru alegerea Președintelui partidului din data de 11 octombrie 2015”, se arată în Recomandarea votată, potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD.

Președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, a spus că Hotărârea și Recomandarea votate au fost doar simple formalități, pentru că în Conferința Județeană din data de 27 iulie 2015 a fost votată o Rezoluție, prin care PSD Dolj îl susținea pe Liviu Dragnea la președinția PSD: „Pentru noi, astăzi, acest vot este doar o formalitate, pentru că la Conferința Județeană am votat o Rezoluție, prin care ne arătam sprijinul și susțineam o candidatură a domnului Liviu Dragnea la președinția PSD. Avem motive multe să îl susținem pe domnul Dragnea. A fost alături de PSD Dolj și a susținut județul nostru de fiecare dată când a avut ocazia”, se mai arată în același comunicat.

Între timp PSD Dolj a ales o nouă șefă la organizația de femei. Este vorba de Lavinia Craioveanu, recent numită inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

 

Revenind la PNL, astăzi, li se dezbate în Parlament moțiunea de cenzură depusă împotriva premierului. Pentru ca această moțiune să treacă, PNL ar mai avea nevoie de cel puțin 40 de voturi. Acum se bazează, pe lângă votul propriilor parlamentari, și pe cel al UDMR și al PSRO.

„Ne bazăm pe aceleași forțe ca și la domnul Răzvan Ungureanu, plus și alți parlamentari de la PSD care în momentul de față își dau seama că alte șanse nu mai are PSD-ul,” a declarat, vineri, Mărinică Dincă.

 

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, depusă de PNL la Parlament, este intitulată „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!” Aceasta a fost inițiată după ce șeful Executivului a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Rovinari-Turceni. Moțiunea a fost semnată de 180 de senatori și deputați, iar dezbaterea și votul acesteia urmează să aibă loc astăzi. În plus, PNL vrea să organizeze un miting de protest la București, la care speră să aducă circa 10.000 de oameni.

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

Politica