joi, iunie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Bătaie în Parlament! Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Au fost scene violente, marți, în Parlamentul României. Deputatul PNL Florin Roman și Dan Vîlceanu, deputat neafiliat, fost PNL, au avut un schimb dur de replici și, potrivit unor surse, chiar s-ar fi lovit.

Deputatul Florin Roman (PNL) susține că Dan Vîlceanu (fost membru PNL și ministru de Finanțe liberal în Cabinetul Cîțu) l-a lovit cu genunchiul în nas, pe holul Parlamentului. Roman anunță că va depune plângere penală împotriva acestuia.

„Astăzi am trăit un momement prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL. Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen.

În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, a scrie Florin Roman pe Facebook.

Vîlceanu recunoaște că a avut un conflict cu Roman, dar că nu s-ar fi ajuns la loviri:

„Nu a fost o bătaie, doar l-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen după ce am avut un schimb de replici. Totul a început cu provocarea lui, a început să îmi spună cuvinte grele când eu eram în bancă în sala de plen alături de un coleg. I-am răspuns și eu, situația s-a tensionat și l-am scos afară. Dar nu ne-am bătut”, a declarat Dan Vîlceanu, potrivit g4media.ro

Șeful Senatului și al liberalilor, Nicolae Ciucă, a avut și o reacție la scurt timp.

„Violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului. Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?

Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație.”

Foto: Facebook/Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor

Politica