duminică, iunie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Se deschide prima galerie privată de artă din Craiova

Gloriæ Art Gallery, prima galerie privată de artă din Craiova și din regiunea Olteniei, se deschide pe 30 mai și va fi inaugurată cu o expoziție a artistului italian Vincenzo Bianchi.

Vernisajul și deschiderea galeriei vor avea loc de la ora 18:00, în prezența artistului și a curatorului Ruxandra Demetrescu, istoric de artă și profesor universitar.

Publicul va putea descoperi lucrările semnate de Bianchi în diverse tehnici artistice, de la pictură și grafică până la sculptură și obiect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gloriæ Art Gallery este un spațiu deschis și primitor, în vederea promovării artiștilor locali și naționali, tinerii creativi și studenți ai facultăților cu profil artistic. Este un loc de întâlnire, socializare și descoperire a artei care își propune să transforme atmosfera culturală locală și să repoziționeze orașul pe harta culturală națională.

Situată în centrul istoric al Craiovei, galeria va găzdui evenimente în 4 săli de expoziție, un pavilion și o grădină. La etaj au fost amenajate spații dedicate unor programe de rezidență artistică, răspunzând astfel unuia dintre obiective, de a inspira noua generație de creatori și de a susține dezvoltarea mediului cultural la nivel local, național, dar și internațional.

Politica